11.912-en kapták meg a koronavírus elleni vakcinát az elmúlt 24 órában

Ezzel 25.508-ra nőtt a beoltottak száma Romániában

Az elmúlt 24 órában 11.912 személy kapta meg Romániában a Pfizer BioNTech koronavírus elleni vakcináját – tájékoztat hétfőn a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV).

Ezzel 25.508-ra nőtt a beoltottak száma Romániában.

Az elmúlt 24 órában beoltott személyek közül tíznél jelentkezett enyhe allergiás reakció.

Az oltáskampány kezdetétől összesen 47 személynél jegyeztek kisebb allergiás reakciót, ebből 8 esetben a szúrás helyén keletkezett lokális reakcióról és fájdalomról van szó, 39 esetben olyan általános reakciókról, mint láz, fejfájás, izomfájdalom, ízületi fájdalom, erőtlenség, szorongás, allergiás bőrkiütés.

Az oltóközpontok este 8 óráig tartanak nyitva, így a 17 óra és 20 óra között beadott vakcinákat a következő napi jelentésbe foglalják bele – hangsúlyozza a CNCAV.

oltas_graf


Védelmi minisztérium: Hétfőtől minden katonai kórházban működik oltási központ

Hétfőtől az ország valamennyi katonai kórházában zajlik az egészségügyi alkalmazottak beoltása – közölte a védelmi minisztérium.

Az oltási központokat a katonai kórházakban rendezték be, és naponta 8 és 20 óra között működnek az elektronikai rendszer által létrehozott ütemterv alapján.

A védelmi minisztérium leszögezi, hogy az egészségügy személyzet beoltása felelősségteljes lépés, amely annak érdekében történik, hogy az egészségügyben dolgozók biztonságos körülmények között tudják ellátni a pácienseket.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: