13.821 személy kapta meg a koronavírus elleni vakcinát az elmúlt 24 órában

Ezzel 154.268-ra nőtt a beoltottak száma

Az elmúlt 24 órában 13.821 személy kapta meg Romániában a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcináját – derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) által szerdán közölt adatokból.

Ezzel 154.268-ra nőtt a beoltottak száma.

Az elmúlt 24 órában immunizált személyek közül 60-nál jelentkezett enyhe allergiás reakció, amelyek közül 21 helyi, 39 általános jellegű volt.

Az oltási kampány kezdetétől, azaz december 27-étől összesen 544 személynél jegyeztek kisebb allergiás reakciót, ezek közül 214 helyi, 330 általános jellegű volt, egy eset kivizsgálása folyamatban van.

Az oltóközpontok este 8 óráig tartanak nyitva, így a 17 óra és 20 óra között beadott vakcinákat a következő napi jelentésbe foglalják bele.


Cîţu: A cél, hogy szeptemberig 10,4 millió személy kapja meg a koronavírus elleni oltást

Florin Cîţu miniszterelnök szerint ez idáig jól halad a koronavírus elleni oltási kampány; a kormány célja, hogy szeptemberig 10,4 millió személy kapja meg a vakcinát.

A kormányfő elmondta, kedden további 8 millió adag koronavírus elleni vakcinára nyújtottak be igénylést, és a kormány célja, hogy szeptemberig a lakosság csaknem 70 százalékát kitevő 10.400.000 személy legyen beoltva. “Számomra az oltási kampány prioritás, eddig jól haladt, és meglátják, hogy ezután is jól fog haladni. Az, hogy ki állja a költségeket, majd megoldódik” – fogalmazott.

Hozzátette, információi szerint a romániai lakosság be akarja oltatni magát koronavírus ellen, “ami nagyon jó dolog”, és azt is nyomatékosította, hogy biztosítani tudják a kellő számú személyzetet az oltási kampány megfelelő lebonyolításához.


A miniszterelnök szombaton nyilvánosan beoltatja magát a koronavírus ellen

Florin Cîţu kormányfő szombaton nyilvánosan beadatja magának a koronavírus elleni oltást.

A miniszterelnök ezt maga jelentette be a szerdai kormányülést követően tartott sajtótájékoztatón.

Pénteken kezdődik Romániában az oltókampány második szakasza, amelyben a krónikus betegek, a 65 éven felüliek és a kulcsfontosságú ágazatokban dolgozók kaphatják meg a COVID-19 elleni vakcinát.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: