134.831 végzős diák vett részt az érettségi első írásbeli vizsgáján

Összesen 85 tanulót zártak ki a vizsgáról csalási kísérlet miatt

134.831 végzős diák vett részt hétfőn az érettségi keretében megtartott román nyelv és irodalom vizsgán – közölte az oktatási minisztérium.

A tárca adatai szerint a feliratkozott tanulók közül 3643-an nem jelentek meg a vizsgán.

Országos viszonylatban egy tanulót nem engedtek be a terembe, mert testhőmérséklete meghaladta a 37,3 Celsius-fokot, ő a július 6-án kezdődő soron kívüli érettségin bizonyíthatja tudását. Ugyanakkor 46 végzős lakhelyi elkülönítésben volt, öten pedig hatósági karanténban vagy kórházban, ezért nem vizsgázhattak.

Összesen 85 tanulót zártak ki a vizsgáról csalási kísérlet miatt, ők nem vehetnek részt a következő két vizsgaszesszión.

Kedden anyanyelvből mérik fel a nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok tudását, szerdán a szaknak megfelelő kötelező, csütörtökön pedig a választott tantárgyból tartják az írásbelit.

Az eredményeket június 30-án 12 óráig teszik közzé a vizsgaközpontokban és a bacalaureat.edu.ro honlapon. A jegyeket a nevek feltüntetése nélkül ismertetik.

Az óvásokat ugyanaznap 16 és 19 óra között, illetve másnap, július elsején 8 és 12 óra között lehet benyújtani, elektronikus úton is.

Az óvások utáni végleges eredményeket július 5-én hozzák nyilvánosságra.

A sikeres vizsga feltétele a 6-os átlag, illetve a legalább 5-ös jegy megszerzése minden vizsgatárgyból.


Forrás: www.agerpres.ro

Címfotó: MTI

Kérem ossza meg ismerőseivel: