18 megyére narancssárga, 12 megyére sárga riasztást adtak ki

Nagy mennyiségű esőre figyelmeztetnek a meteorológusok

Tizennyolc megyére érvényes narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a várható nagy mennyiségű eső miatt. Tizenkét megyében sárga riasztás van érvényben.

Az előrejelzések szerint csütörtök 16 órától péntek 21 óráig Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Szeben, Brassó, Kovászna, Hargita, Suceava, Neamţ, Botoşani megyében, valamint Krassó-Szörény, Hunyad, Fehér és Bákó megye hegyvidéki térségében másodfokú riasztás lesz érvényben. Itt a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 40-50, helyenként a 60-70 litert négyzetméterenként.

Ugyanakkor csütörtök déltől szombaton 10 óráig a Bánsági-hegyekben, a Déli- és a Keleti-Kárpátokban, Olténiában és Munteniában, Erdélyben és Moldva északi részén a légköri instabilitás miatt záporokra, zivatarokra kell számítani, amelyeket villámlás, megerősödő szél, helyenként jégeső kísérhet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-35, elszórtan a 40 litert négyzetméterenként.

A sárga riasztás a következő megyékre érvényes: Iaşi, Bákó, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Maros, Beszterce-Naszód (bizonyos részei), Fehér, Hunyad és Krassó-Szörény.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: