212.000 euró értékben kap orvosi felszereléseket a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány adománya


A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 212.000 euró értékben adományoz orvosi felszereléseket a Gyergyószentmiklósi Városi Kórháznak 

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 212.000 euró értékben támogatja a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház fejlesztését a legújabb generációs orvosi diagnosztikai műszerekkel és gyógyászati eszközökkel. 

„A Gyergyószentmiklósi Városi Kórháznak nyújtott adomány egy újabb olyan projekt, amellyel az egészségügyi szférát támogatjuk. A támogatás révén a MOL Románia a közösség valós szükségleteinek megoldásához járul hozzá: ahhoz, hogy az embereknek korszerű egészségügyi ellátáshoz legyen hozzáférésük. A MOL Románia csapata számára öröm, hogy vállalatunk újra részt vesz egy olyan kezdeményezésben, amely hozzájárul egy jobb egészségügyi ellátás biztosításához, amely akár egy plusz esélyt jelenthet az életre a kritikus állapotban lévő betegeknek. Társadalmi felelősségvállalási tevékenységünkkel olyan projektek támogatását célozzuk, amelyeknek közvetlen hatása van a közösségek életére, ilyen kezdeményezés a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház támogatása is, hiszen hatékonyan hozzájárul a közösség jóllétének növeléséhez,” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója. 

„Az elmúlt évben sikeresen megvalósított kezdeményezés után, amely a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház egészségügyi szolgáltatásainak a javítását célozta meg, a közel 50 féle gyógyászati műszer és eszköz adományozása révén, 2020-ban is folytatjuk az ilyen jellegű munkánkat. Különösen örömünkre szolgál, hogy a MOL Romániával hagyományosnak mondható együttműködésünknek köszönhetően meg tudjuk ismételni az efféle közösségfejlesztési programunkat. Ezúttal a Gyergyói Városi Kórház több osztályának adományozunk legújabb generációs orvosi eszközöket és felszereléseket” – mondta Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója.

A MOL Románia adományának köszönhetően a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház gyermekgyógyászati és nőgyógyászati osztályai, valamint az újszülöttgyógyászati, szemészeti és intenzív terápiás részlegek több modern orvosi eszközzel és műszerrel gyarapodnak. Az adományozott eszközök, többek között, egy biomikroszkóp (réslámpa), 2 defibrillátor, 3 hordozható defibrillátor, 5 intenzív terápiás ágy, 2 inkubátor újszülötteknek, 4 Holter EKG készülék, 2 pulzoximéter, egy vénakereső és még sok más szükséges gyógyászati eszköz. 

„Az Aneszteziológi és Intenzív Terápiás részleg a MOL Románia adománya által több innovatív orvosi eszközzel egészül ki. A vénakereső szabadalmaztatott átvilágítási technikájának köszönhetően, könnyebben és fájdalom-mentesebben találjuk meg a vénákat. Leginkább ez a gyermekeknél és azon pácienseknél fontos, ahol a vénák nehezen érzékelhetőek.

A perifériás idegkereső és stimuláló készülék segítségével úgynevezett ideg blokádokat végzünk, amellyel a műtéti terület biztonságosan érzésteleníthető, amellett, hogy a beteg számára ez a legkisebb megterhelést jelentő beavatkozás, ilyen eljárásra eddig nem volt lehetőség kórházunkban”, – nyilatkozta dr. Tölcsér Zsolt, aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos, Gyergyószentmiklósi Városi Kórház. 

„Az újszülött osztály inkubátorral és pulzoximéterrel gazdagodik. Az inkubátor biztosítja az újszülöttek és koraszülöttek biztonságos termóizolálását, ezzel növelve túlélési esélyüket. A pulzoximéter két fontos paramétert is mutat, így az oxigénszaturációt és szívfrekvenciát. Csak felhelyezzük a tappancsokat a gyermekre és biztonsággal látjuk azt, amit korábban füllel vagy fonendoszkóppal hallgattunk. Mozgathatósága révén könnyen szállításkor is folyamatosan tudjuk monitorozni a kis betegek állapotát.

A gyergyószentmiklósi kórház gyermekgyógyászati osztálya egy inkubátorral, egy pulzoximéterrel es egy életfunkciót jelző monitorral gazdagodik, az utóbbi segítségével 5 paramétert követhetünk folyamatosan: vérnyomást, szívfrekvenciát, hőmérsékletet, a vér oxigénszaturációját és a légzési frekvenciát” – nyilatkozta Dr. Nagy Annamária, gyermekgyógyász főorvos, a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház Gyermekgyógyászati osztály vezetője. 

A kórház több osztálya is a gyógyításhoz szükséges korszerű eszközökkel bővül ennek a támogatásnak köszönhetően, ezzel több osztályon is segítve az orvosok mindennapi munkáját a hatékonyabb ellátás megteremtéséhez és a betegek mielőbbi, fájdalommentesebb gyógyulását. 

„A MOL Románia adományainak köszönhetően a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház  új és korszerű eszközökkel gyarapodik. Kórházunk egy dinamikusan fejlődő stádiumban van. Fejlesztési projektjeink eredményei körvonalazódni kezdenek. A kapott technikai eszközök, orvosi műszerek révén, az új eljárások bevezetésével hozzájárulnak és támogatják a betegellátás színvonalának emelését kórházunkban.  Köszönet a MOL Romániának és a Polgár-Társ Alapítványnak!”– mondta Ferenczy István közgazdász, a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház menedzsere. 

A Gyergyószentmiklósi Városi Kórház legújabb generációs orvosi műszerekkel és eszközökkel való felszerelése a MOL Románia korábbi három, egészségügyi ellátást támogató kezdeményezését követi. Az elmúlt évben a MOL Románia két fontos egészségügyi projekt támogatását jelentette be: egy helikopter leszállópálya építését támogatta 425.000 euró értékben a bukaresti Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Kórház épületének tetején, és ugyancsak tavaly orvosi eszközök és egy mentőautó beszerzésében támogatták a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi kórházat. Idén a Gyurgyevó (Giurgiu) Megyei Sürgősségi Kórházat is modern orvosi eszközökkel és műszerekkel szerelik fel, szintén a MOL Románia támogatásával.

A MOL Románia 25 éve nemcsak beszámítható hiteles gazdasági szereplőként van jelen a romániai piacon, hanem a közösségek megbízható partnereként és a társadalmi felelősségvállalási törekvések úttörőjeként is.

Kérem ossza meg ismerőseivel: