Eszközparkot és sajtműhelyt létesít az Agrocaritas Gyergyóban

Vidékfejlesztés szakoktatás révén

A jövőben a gyakorlati képzésre fektetné a hangsúlyt a Caritas Vidékfejlesztés Gyergyóban, folyamatban van egy eszközpark létrehozása, amelynek a darabjait majd képzések keretében szeretnék bemutatni, használni, valamint sajtműhely kialakítása, az utóbbit május közepén nyitják meg.

Az Agrocaritas jelenlegi tevékenységét és jövőbeli terveit az egyesület részéről Páll Levente ismertette Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnökével, Barabás Csaba kabinetvezetővel, Szabó Barna megyemenedzserrel, Péli Levente vezérigazgatóval és Bende Sándor parlamenti képviselővel az egyesület székhelyére tett látogatásuk során. Jelen volt Márton István igazgató és Portik Hegyi Kelemen főesperes.

agrocaritas

Szó esett fejlesztési elképzelésekről, a tangazdaság ügyéről, az egyesület tevékenységével hozzájárul a térségben a vidékfejlesztéshez szakmák oktatása révén, ezért megegyeztek a megyei tanács képviselővel, hogy megpróbálnak létrehozni partnerségi szerződést egy szakiskolával, a térség polgármestereivel is ismertetik az Agrocaritas terveit, hogy erősíthessék a tangazdaság jellegét. A főesperes a megbeszélésen elmondta, várja az együttműködési pályázatok megjelenését, a tangazdaság az egyház tulajdonában van, meggyőződésük, hogy együttműködve több mindent lehet elérni.

A terepszemléről két felvétel is készült.

Kérem ossza meg ismerőseivel: