Gyergyószentmiklóson 54 diákot és 36 pedagógust díjaztak

Közel 50 000 lejjel ismerte el a megyei tanács a kimagasló eredményeket

A 2016-2017-es tanévben a tantárgyversenyeken kimagasló eredményeket elért diákokat és tanáraikat díjazták november 28-án, kedden Hargita megye négy térségében. 

A tantárgyversenyek megyei szakaszán dobogós helyezést elért diákokat és a legjobb sporteredményeket elért tanulókat, Hargita Megye Tanácsa jóvoltából vásárlási utalvánnyal jutalmazták: a megyei szakaszokon elért I., II. és III. helyezettek 130, 80, illetve 60 lej értékű utalványokat kaptak, ezeket könyvvásárlásra és sporteszközök beszerzésére fordíthatják.

Csíkszeredában Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Székelyudvarhelyen Bíró Barna Botond alelnök, míg Gyergyószentmiklóson Barti Tihamér alelnök vett rész a Hargita Megyei Tanfelügyelőség által szervezett átadási ünnepségen.

– Idén lehetőségeinkhez mérten az előző évhez képest több pénzt fordítottunk díjazásra, közel 50 000 lejt, de úgy érzem még mindig nem elég. 2018-at az Ifjúság Évének szenteli a megyei tanács, ezért még több forrást fordítunk az ifjúságra és az oktatásra – mondta el köszöntőjében Borboly Csaba megyeitanács-elnök. Ugyanakkor a megyei tanács pályázati kiírásait is a jelenlévők figyelmébe ajánlotta, hisz lehetőség van különböző didaktikai eszközök beszerzésére a hatékonyabb tanulás érdekében.

– Érdemes élni az EU-s pályázati lehetőségekkel, amelyekben szívesen leszünk partnerek, az önrészben tudunk segíteni – hangsúlyozta a megyeelnök.

A tanfelügyelőség adatai alapján több mint 4000 diák vett részt valamilyen tantárgyversenyen, közülük mintegy 470 diák és 350 tanár részesült elismerésben. Csíkszeredából és környékéről 174 diákot és 130 tanárt díjaztak, Udvarhelyszékről 156 tanulót és 95 felkészítőt, Gyergyószentmiklósról 54 diákot és 36 pedagógust, Maroshévízről pedig 98 tanulót és 56 oktatót.

Kérem ossza meg ismerőseivel: