A 2014-ig kiadott egészségügyi kártyákat újraírják

7 éves érvényességi idejük lesz

A 2014-ig kiadott egészségügyi kártyákat újraírják, ezeknek 7 éves érvényességi idejük lesz – fogadta el a kormány az erről szóló jogszabály-tervezetet csütörtöki ülésén.

‘A kormány jóváhagyott egy, a lakosság számára nagyon fontos, az egészségügyi kártyákat érintő jogszabályt. Azokról a kártyákról van szó, amelyeknek 2020. július 31-éig lejár az érvényességük’ – jelentette ki Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón.

A határozat értelmében a 2014-ig kiadott kártyákat újraírják, hét évig lesznek érvényesek, mutatott rá Dancă.


CNAS: Hét évvel meghosszabbodik a 2014. december 31-éig kiadott egészségbiztosítási kártyák érvényessége

A kormány meghosszabbította 7 évvel a 2014. december 31-éig kiadott egészségbiztosítási kártyák érvényességi idejét, tájékoztat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) pénteken.

A kormány elfogadott egy határozatot, amely előírja, hogy 2020 júliusától kezdődően újraírják a 2014. december 31-éig kiadott egészségbiztosítási kártyákat, így azok érvényessége 7 évvel meghosszabodik. Erre az intézkedésre azért van szükség, mert körülbelül 4,2 millió egészségügyi kártyának lejár az érvényessége idén, jövőre pedig további 10 milliónak, mutat rá közleményében a CNAS.

Adela Cojan, a CNAS elnöke szerint ezzel az intézkedéssel több mint 30 millió eurót takarítanak meg.

Ez az intézkedés körülbelül 550.000 lejbe fog kerülni, míg a 14,2 millió egészségbiztosítási kártya újranyomtatása 165,4 millió lejbe került volna, említi meg a CNAS.

A kártyák újraírása automatikusan fog történni. Amint a használat során a számítógépes rendszer felismeri, hogy az illető kártya lejárt, automatikusan újraírja azt – szögezi még le a pénztár.

A kormány csütörtöki ülésén fogadta el ezt a határozatot.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: