A banális betegségek nem terjednek a COVID-19 gyorsaságával, és nem okozzák emberek százezreinek halálát

Arafat: A COVID-19 „komoly betegség”, amelyre nincs sem kezelés, sem oltás

A banális betegségek nem terjednek a COVID-19 gyorsaságával, és nem okozzák emberek százezreinek, az egészségügyben dolgozók ezreinek halálát – nyomatékosítja a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője, Raed Arafat.

Egy Facebook-bejegyzésben Arafat arra inti az embereket, ne hallgassanak azokra, akik arról próbálják meggyőzni őket, hogy csak egy “banális fertőzéssel” állunk szemben. “Tudom, milyen nehéz volt mindenki számára a hatóságok által elrendelt korlátozó intézkedések betartása, de az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a megbetegedések számának exponenciális növekedését az, hogy betartjuk a megelőző intézkedéseket, azaz zárt terekben és tömegközlekedési eszközökön maszkot viselünk, kerüljük a tömegeket, betartjuk a higiéniai szabályokat” – fogalmaz.

A belügyminisztériumi államtitkár hozzáteszi, bár egy orvos professzor azt mondta a napokban, hogy a COVID-19 egy “szerencsétlen influenza”, világszerte egészségügyi dolgozók tízezrei fertőződnek meg a vírussal, és sokan válságos állapotba kerülnek.

Az Amerikai Egyesült Államokban megközelítette a 600-at a betegségben elhunyt egészségügyi alkalmazottak száma, és magas volt a halálesetek száma Olaszországban, Spanyolországban és Kínában is. “Romániában mentős, tűzoltó és rendőr kollégákat, kórházi alkalmazottakat veszítettünk el, egyesek pedig éppen csak hogy túlélték, hosszú élet-halál küzdelmet vívva az intenzív osztályon. Vajon tényleg csak egy ‘szerencsétlen influenzáról’ van szó, ahogyan azt a professzor kolléga állította? A szokványos influenza bár okoz egy bizonyos számú halálesetet évente, a betegeket ellátó egészségügyi dolgozókat nem öli meg” – nyomatékosítja.

Arafat hangsúlyozza, a COVID-19 “komoly betegség”, amelyre nincs sem kezelés, sem oltás, ez továbbra is terjed a világban, “és terjedésének fékezése mindannyiunkon múlik”.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: