A bárok, kávézók, klubok és diszkók június elsejéig zárva maradnak

Júniusban korlátozott létszámmal esküvőket, keresztelőket is lehet tartani

A bárok, kávézók, klubok és diszkók június elsejéig zárva maradnak – közölte Florin Cîţu miniszterelnök csütörtök este a Digi 24 műsorában. Hozzátette, egy javaslat szerint ettől az időponttól kezdve 50%-os kapacitással nyitnának ki, de csak beoltott emberek számára.

Azt is leszögezte, hogy a magánrendezvények még nem engedélyezettek.

Cîţu elmondta, a sportrendezvények május 15-től a nézők számára is nyitva állnak, 25%-os befogadóképességgel, ‘lehetőleg’ oltott emberek számára.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy június elsejétől esküvőket, keresztelőket is lehet tartani, legfeljebb 70 fővel kint és 50 százalékos kapacitással bent. Ha a szervező garantálni tudja, hogy minden résztvevő be van oltva, akkor a létszámkorlátozás megszűnik.

Az ellenőrzést valószínűleg az oltási bizonyítványok alapján fogják elvégezni – tette hozzá a miniszterelnök.


Cîţu: El kell érni a kitűzött célt a beoltott személyek számát illetően

Florin Cîţu miniszterelnök csütörtök este úgy nyilatkozott a Digi 24-nek: el kell érni a kitűzött célt a beoltott személyek számát illetően, ha ugyanis nem működik az oltási kampány, fékezhetnek a lazító intézkedéseken.

A kormányfő nyomatékosította, a járványnak nincs vége, a csütörtökön bejelentett lazítások annak köszönhetők, hogy sikeres az oltáskampány, és a járványügyi adatok kedvezőek. ‘Ha viszont azt tapasztaljuk, hogy az oltáskampány nem működik, megtörténhet, hogy behúzzuk a kéziféket’ – fogalmazott.

Azt is elmondta, május 20-án a kormány tagjai a járókelőkkel fognak szóba elegyedni az oltásról, a normalitáshoz való visszatérésről, és válaszolni fognak azok kérdéseire, akik megszólítják őket.

Klaus Iohannis államfő csütörtökön munkamegbeszélést folytatott Florin Cîţu miniszterelnökkel, a kormány több tagjával, Raed Arafattal, a katasztrófavédelem (DSU) vezetőjével, valamint Adriana Pistollal, az Országos Közegészségügyi Intézet Fertőző Betegségek Felügyeleti és Ellenőrzési Központjának igazgatójával. A megbeszélésen célul tűzték ki, hogy a beoltott személyek száma június elsejéig elérje az 5 milliót, július elsejéig a 6 milliót és augusztus elsejéig a 7 milliót. Ugyanakkor előkészítettek egy ehhez igazodó ütemtervet a korlátozások feloldására is.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: