A Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar koncertje Gyergyószentmiklóson

Október 6-án, kedden 19 órakor

Helyszín: Gyergyószentmiklós, művelődési ház, színházterem


A fúvószenekar a Csíkszentsimoni Önkormányzat kezdeményezésére alakult 2008-ban. Sándor Árpád karnagy a Partiumi Keresztény Egyetem zenepedagógiai szakán szerzett diplomát, 2009-ben. Kitartó, lelkiismeretes munkájával elérte, hogy a zenekar rövid idő alatt komoly fejlődésen ment át. A zenekari csoport kiemelendő sajátossága, hogy tagjai nem hivatalos zeneiskolában tanulnak, hanem a karmester odaadó segítségével, felkészültségével sajátították el a zeneelméleti tudást és a különböző hangszerek megszólaltatásának módszerét.

A Csíkszentismoni Ifjúsági Fúvószenekar tagjai koncerteztek elsősorban a község testvértelepülésein Magyarországon, Lengyelországban és Szerbiában is.
Az ifjúsági fúvószenekar évente 45-50 koncertet tart.

A zenekar 2016-ban Zrenjaninban (Szerbia) megszervezett Nemzetközi Fúvószenekari versenyen gyerek zenekari kategóriában első helyezést ért el, valamint Marosvásárhelyen a 2013 óta minden évben megszervezett CONCURSUL NAŢIONAL AL FANFARELOR ŞCOLARE “PE RITMURI DE FANFARĂ” versenyen 2015-2018 között a zenekar első helyezést ért el. 2019-ben a Korondon megszervezett Nemzetközi versenyen, a zenekar első helyezést ért el, valamint megkapta a nemzetközileg is elismert Koncertfúvószenekari minősítést.

A zenekar tavaly ünnepelte megalakulásának 10 éves évfordulóját. A kezdetben 30 taggal induló zenekar azóta folyamatosan utánpótlással bővül. Jelenlegi létszáma 90 személy.


A koncert az Ambrus Éva és Bálint Ákos komolyzenei koncertestek keretén belül lesz megszervezve.

Jegyek ára: 20 lej. A jegyek megvásárolhatók a művelődési ház jegypénztárában munkanapokon 15 órától 19 óráig, valamint az előadás előtt egy órával.


Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Kérem ossza meg ismerőseivel: