Az egyéni felelősségvállalási nyilatkozat újrahasználható a dátum módosításával

Az úti cél és az útvonal változatlan kell maradjon

A lakhely elhagyásakor szükséges egyéni felelősségvállalási nyilatkozat újrahasználható más dátumon is, ha az úti cél és az útvonal változatlan – jegyzi meg szerdai tájékoztatásában a Román Rendőrség.

Több állampolgár is megkérdezte a hatóságoktól, a dátum módosításával újrahasználható-e a felelősségvállalási nyilatkozat, például ugyanazon a helyen igénybe vett orvosi kezelés vagy a közeli üzletbe, gyógyszertárba való kijárás esetén, tekintettel arra, hogy főleg a falun élő, idős személyek nehezen jutnak hozzá a nyomtatványhoz.

“Amennyiben egyértelmű, hogy milyen dátumra szól a nyilatkozat, illetve a kijárás célja és az útvonal nem változik, újrahasználható a nyilatkozat” – válaszol egy Facebook-bejegyzésben a rendőrség.


Több mint 13 millió lejre bírságolt a rendőrség a kijárási korlátozások megszegése miatt

Az elmúlt 24 órában országszerte több mint 6000 olyan személyt tartóztattak fel a rendfenntartó erők, akik nem tartották be a kijárási korlátozásokról szóló katonai rendelet előírásait. A rendőrség 11 ügyben indított eljárást és több mint 13.000.000 lej értékben rótt ki bírságokat a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt, tájákoztatott szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR).

Kedd déltől szerda délig ugyanakkor 216 gépkocsit és 811 személyt kísértek a hatóságok a határtól a lakóhelyig.

A rendőrség közleménye értelmében 62 közlekedési bűncselekményt regisztráltak, bevonták 212 sofőr jogosítványát és 156 gépkocsi forgalmi engedélyét.

A rendőrségi akciók nyomán 150 személyt értek tetten különféle bűncselekmények elkövetése közben, vagy rögtön utána; illetve 7, körözés alatt álló személyt azonosítottak.

A rendőrök munkáját csendőrök, helyi rendőrök és katonák segítették.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: