A fejlesztésekkel a nehéz időkben sem állunk le!

A munkálatok folytatódnak

A koronavírus elleni küzdelem szinte minden időt, energiát felemészt, de a fejlesztések nem állnak le Gyergyószentmiklóson. Sok más munkálat mellett folytatjuk a tavaly elkezdett felújítást a teherforgalmat kiszolgáló Dózsa György, Békény és Halászok utcákban. Az útépítés mellett csatornázás és vízelvezetés is zajlik, de a járvány miatt csúszhatnak a beszállítások és több időt vehet igénybe a munkavégzés.

Terveink szerint a Békény, illetve a Dózsa György utcákban már idén nyáron aszfalt kerül az útalapra – ennek előkészítése történik most. Szakaszosan zajlik a kivitelezés: az út egyik felét hosszan felásták, és fél méteres mélységben eltávolították a régi útalapot. Hamarosan az út másik oldalán is ugyanez történik, így teljes útzár várható a következő időszakban – a mentőkön, tűzoltókon kívül mások nem közlekedhetnek itt. A következő munkafázis az esővíz elvezetéséhez szükséges vezetékek földbe helyezése lesz,  amit az útalap megerősítése és az aszfaltozás követ majd.  A járda alá műszaki csatorna is kerül,  jövőre pedig megvalósul a járda és a zöldövezetek kiépítése az érintett utcákban.

Ebben az évben 16 utcában bővítjük vagy cseréljük a vízvezetékeket, és további 26 utcát érint a csatornahálózat fejlesztése. Elsőként azokban az utcákban dolgoznak a kivitelezők, ahol hamarosan teljes útfelújítást is fogunk végezni. Kiemelt munkapont most a Rózsa utca, és a lakónegyedekben a tömbházakat is rácsatlakoztatjuk az új hálózatra. Emellett több munkagép dolgozik a város felszegi részén, a Csiszér utca külső szakaszában is, hogy a vízhálózat az itteni házakhoz is elérjen.

nagyzoltan-polgarmester.blog.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: