Január 20-án, szombat este 7 órától


Kedves Nézőink,

betegség miatt elmarad január 20-án, szombat este 7 órától a Phaedra című előadásunk. A megvásárolt jegyek visszaválthatók január 20-án, szombaton 18.30 és 19.00 óra között, valamint jövő héten munkanapokon (január 22-26. között) 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban.

Megértésüket köszönjük, a Phaedra című előadásunk legközelebb március 4-én kerül műsorra!

Információk a 0752-227-011-es telefonszámon.


Január 20-án, szombat este 7 órától idén először kerül műsorra a  Figuránál Albu István rendezésében Racine Phaedra című drámája.

Mi történik velünk, ha napfényre kerülnek érzéseink? Ha be kell vallani, el kell ismerni, ami ott dobog a torkunkban? Leginkább talán ettől félünk. Félni szoktunk. Félünk törékenynek lenni, félünk felvállalni azt, ami ugyan tiltott, de ennek ellenére emberi.

Phaedra az egyik legnagyobb görög hérosz, Thészeusz asszonya. Nő. Azaz feleség, ember, érző lény egy olyan világban, ahol a lányokat rabolni szokták, hajóval szöktetni őket a szigetvilágon át, s ha a szerelem lángja alábbhagy, hát csendben magukra hagyni egy palota hideg falai között. A régi szerelem emlékét ilyenkor leginkább csak apró hőspalánták őrzik: egy fiú, akinek nevétől még nem visszhangzik a föld, de akinek szívébe oltva ott él a példakép: a hős apa sorsa, kalandos élete, magasztos cselekedetei.

phaedra3

Látszólag nyugodt világ ez: minden egyensúlyban. A vad, sziklás tájakat rettenthetetlen hősök tisztítják meg a veszélyektől, a kikötőkben pedig hűséges asszonyok várják férjeiket. Phaedra azonban szeret. És már nem Thészeuszt, aki hét tengeren át szöktette őt egykor: szívébe más férfi arcát csempészte a szerelem kíméletlen istene.

Bűn-e szeretni azt, akit nem szabad? Ezt kérdezi az ógörög mítosszal, az abból ihletődött francia klasszikus tragédia szövegével a Figura előadása.

Az előadást 16 éves kor felett ajánljuk!


Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej.

Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.


Racine: Phaedra

Fordította: Somlyó György

phaedra

SZEREPOSZTÁS:

THESEUS: Moșu Norbert-László
PHAEDRA: Vajda Gyöngyvér
HIPPOLYTOS: Faragó Zénó
ARICIA: Bartha Boróka
OINONE: Máthé Annamária
THERAMÉNES: Kolozsi Borsos Gábor
ISMENÉ/PANOPÉ: Boros Mária/Tamás Boglár
KÜPRISZ: Szilágyi Míra

Dramaturg: Czegő Csongor
Jelmeztervező: Márton Erika
Díszlettervező: Tenkei Tibor
Zeneszerző: Bocsárdi Magor

Rendező: Albu István