A Gyergyói Hoki Klub folytatja szereplését az Erste Ligában

Sajtótájékoztatót tartott a GYHK vezetősége

Az elmúlt hetek alatt folyamatosan azon dolgozott a Gyergyói Hoki Klub vezetősége, hogy a múlt szezon tapasztalatára támaszkodva megfelelő erősítéseket találjunk a Gyergyói Hoki Klub csapatához.

 Első lépésként bejelenthetjük, hogy három romániai állampolgárságú játékossal erősödött a keret. Gyergyóban játszik mostantól az orosz hátvéd, Timur Rasulov és az amerikai csatár, Phil Bushbacher. 
Megkeresésünkre igent mondtak, számukra is kihívás a GYHK színeiben az Erste Ligában játszani.
Ők mindketten ismerősek lehetnek szurkolóink számára, több évig szerepeltek Galacon, és emellett a Dunaújvárosban is játszottak együtt. A 2018-2019-as idényben Franciaországban, a második ligás Caen volt a csapatuk. Itt Rasulov 25 meccsen hátvéd létére 18 pontot termelt, míg Bushbacher 26 mérkőzésen 29-szer volt pontszerző és egyébként a legtöbb szezonjában pont/meccs átlag fölött teljesített..
Mivel romániai állampolgárságot szereztek, nem számítanak légiósnak.

 Csíki Zoltán a harmadik új igazolásunk. A 25 éves hátvéd a Hokiklub Budapest együttesétől tér haza Székelyföldre, miután korábban két évig Brassóban játszott.

 Egy másik, számunkra és minden bizonnyal szurkolóink számára is nagyszerű hírt is közölhetünk:
Két légiósunk, Pavel Vorobjev és Igor Bobcek aláírta az új szerződését, ők a 2019–2020-as idényben is a Gyergyói HK játékosai lesznek. Korábbi légiósaink közül velük, kettőjükkel terveztünk szerződést hosszabbítani, és örülünk, hogy ők is szívesen folytatják piros-fehérben.

Tovább erősödik a csapat

• A Gyergyói Hoki Klub a 2019–2020-as idényben is az Erste Ligában szerepel a hazai bajnokság mellett, és többet várunk magunktól, mint amit a tanulóévünkben elértünk.

 Ehhez a klubvezetés és támogatóink hozzájárulása révén rendelkezésünkre áll a biztos anyagi háttér. Továbbra is számítunk szurkolóinkra, akik sokat tettek hozzá ahhoz, hogy második idényünkben már nem mi kell minden áron játékosokat keressünk, hanem egy olyan egyesületté vált a Gyergyói Hoki Klub, amelynek piros-fehér mezét viselni igazi kihívás, és ahol lehetőség van arra, hogy itthon és idegenben is igazi felfokozott meccshangulat, hangos szurkolás adjon lendületet és értelmet a játéknak.

 Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy neves szakemberrel, napok kérdése, hogy bejelenthetjük a Gyergyói Hoki Klub új vezetőedzőjét. Korábbi szakvezetőnk Mikael Tisell nem szakad el a csapattól, tanácsadóként segíti majd a klubunkat.

A játékoskeret kialakítása csak elkezdődött, további hazai játékosokkal is tárgyalunk, és természetesen érkeznek majd légiósok is, az új edzőnk elképzeléseinek megfelelően.

Címfotó: Keresztes Média

Kérem ossza meg ismerőseivel: