A Halász utcában sem álltak le a fejlesztések

Elkezdődött a gázhálózat kiépítése 

“Volt egy időszak, amikor az ütemezés nem az általunk elvárt mederben haladt, de a Halász utcában is egy rendkívül elavult közmű-hálózattal találkoztunk” – fogalmazott a helyszínen Nagy Zoltán.

Jelenleg a régi hálózatról, az új hálózatra való átcsatlakozás zajlik, a cél pedig itt is ugyanaz: ne kelljen a későbbiekben felásni az újonnan megépített úttestet. Egy céget bíztunk meg azzal, hogy a lakók – újonnan megépített közművekre való – csatlakozását kivitelezze, mindemellett pedig eleget téve a lakók kérésének – akik megegyeztek a HarGaz szolgáltatóval – a gázhálózat kiépítése is elkezdődött.

halaszok_utca1

“A közműveket illetően, a Dózsa György utcában is hasonlóan jártunk el, megvoltak a régi rendszerről az újra való átkötések, az útalap előkészítésének folyamata azonban itt még nem tudott elindulni” – mondta a polgármester, kifejtve: egy olyan technológiával építjük meg a teherforgalmat kiszolgáló útfelületeket, amelyhez a Marosvásárhely szomszédságában zajló autópálya-építési munkálatoktól szükséges gépeket hozni. Nagy rámutatott, a gépeket abban az esetben hozzák ide a Maros megyei munkapontról, amennyiben a Halász utcát is előkészítjük, mondván a két utca hossza már elegendőnek bizonyul ehhez a művelethez.


Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Fotók: Benedek Helga

Kérem ossza meg ismerőseivel: