A hétvégén ötször riasztották a hatóságokat a medvék miatt Hargita megyében

Év eleje óta összesen 156 riasztást regisztráltak

A hétvége során ötször riasztották a hatóságokat a Hargita megyei Tusnádfürdő és Csíkszentmihály településen medvék felbukkanása miatt, tájékoztatott hétfőn a Hargita megyei csendőrség, amely arra is rámutat, hogy év eleje óta összesen 156 riasztást regisztráltak.

A csendőrség közleménye szerint két esetben a Tusnádfürdőre kiszálló csendőrök nem találták a medvéket a helyszínen, a Csíkszentmihályról érkezett két másik riasztás esetében pedig a vadakat visszakergették az erdőbe.

A lövétei bányák közelében egy elhullott medvét találtak a hétvégén.

A megyei csendőrség képviselői szerint év eleje óta összesen 156 riasztást regisztráltak Hargita megyében, a legtöbbet (73-at) június folyamán. Augusztusban ezidáig 12 riasztás érkezett a diszpécserszolgálathoz.

Ami a területi megoszlást illeti, a legtöbb riasztás Tusnádfürdőről és Vaslábról érkezett, de érkeztek hívások Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Marosfő, Csíkpálfalva, Gyergyóújfalu, Csíkszentmárton, Gyergyóvárhegy, Székelylengyelfalva, Lövéte, Oroszhegy, Siménfalva és a Szent Anna-tó környékéről is.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: