A hétvégén térünk át a téli időszámításra

Az áttérés nem módosítja a vonatok menetrendjét

Október 28-án kezdődik a téli időszámítás, az órákat vasárnap hajnalban kell – romániai idő szerint – 4 óráról 3 órára visszaállítani. Az óraállítási módszer azon alapul, hogy március 20. és szeptember 22. – azaz a tavaszi és őszi napéjegyenlőség – között a nappalok hosszabbak, mint az éjszakák. Minél inkább egybeesik a lakosság szokásos ébrenléti ideje – a reggel 7 és este 10 óra közötti időszak – a természetes nappali világosság idejével, nyáron annál kevesebb világítást kell használni.

Az okostelefonok, a számítógépek, az újabb tévékészülékek már önállóan átállnak a téli időszámításra, viszont fokozottan figyelni kell a karórák, régebbi ébresztőórák, gépjárművekben lévő órák beállításait, ugyanis azok nem állnak át automatikusan az új időszámításra, ezért emiatt akár kellemetlenségeink is lehetnek!

A téli időszámításra való áttérés nem módosítja a vonatok menetrendjét – közölte csütörtökön a Román Vasúttársaság (CFR) személyszállító részlege.

‘Szombatról vasárnapra hajnal 4 órakor 3 órára állítják vissza az órákat Romániában. A téli időszámításra való áttérés nem módosítja a vonatok menetrendjét. A 4 óra után induló vonatok a téli időszámítás szerint indulnak. A már közlekedő vonatok egy órát várakoznak a kijelölt állomásokban, és a téli időszámítás szerint indulnak tovább. Azok a vonatok, amelyek már közel vannak célállomásukhoz, befejezik útjukat’ – írja a CFR közleményében.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: