A járvány elleni intézkedések betartását ellenőrizték a hétvégén a belügyi szervek

4052 gazdasági társaságnál tartottak ellenőrzést

Több mint négyezer gazdasági társaságnál ellenőrizték a hétvégén a belügyi szervek a veszélyhelyzet idejére elrendelt intézkedések betartását – közölte vasárnap a belügyminisztérium szóvivője.

Monica Dajbog szerint az országos szintű ellenőrzések keretében összesen 4052 terasznál, kocsmánál, szabadtéri és tengerparti klubnál vizsgálták meg, hogy betartják-e koronavírus terjedésének fékezését célzó hatósági intézkedéseket, és 42 helyen észleltek szabálysértéseket.

Tizenegy céget összesen több mint 10 ezer lejre bírságoltak meg olyan, zárt térben tartott rendezvények szervezése miatt, amelyeket tiltanak a hatályos rendelkezések.

Ugyanakkor 328 bírságot róttak ki 40 ezer lej értékben az egyéni óvintézkedések be nem tartása miatt, 19 bírságot 21.500 lej értékben a lakhelyi elkülönítés vagy a karantén szabályainak megszegése miatt, továbbá kilenc büntetést összesen 4000 lej értékben a teraszoknak a fizikai távolságtartás betartását lehetővé tevő kialakítására vonatkozó szabályok megszegése miatt.

Emellett 344 bírságot szabtak ki csaknem 100 ezer lej értékben az 1991/61-es törvénybe foglaltak megsértése, valamint további 260 büntetést 560 ezer lej értékben más jellegű rendellenességek miatt – mutatott rá a szóvivő.

A pénteken és szombaton folytatott ellenőrzéseken több mint 3000 rendőr és 540 csendőr, valamint 570 helyi rendőr vett részt, továbbá az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság 79, az egészségügyi minisztérium 58 és a munkaügyi minisztérium 65 képviselője.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: