A járvány idején 500 eurós veszélyességi pótlékot adnak…

…a koronavírus-fertőzött páciensekkel kontaktusba kerülő egészségügyi személyzetnek

A koronavírus-fertőzötteket ellátó orvosoknak és más egészségügyi alkalmazottaknak juttatandó 500 eurós bónusz tulajdonképpen veszélyességi pótlék a pandémia idejére, jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter csütörtök este.

‘Ez egy veszélyességi pótlék, amelyet a pandémia idején kap a koronavírus-fertőzött páciensekkel kontaktusba kerülő egészségügyi személyzet’ – magyarázta Tătaru a Digi24 hírtelevizíónak, hangsúlyozva, az egész országról van szó, nem csupán Suceava megyéről.

A kórházigazgatóknak jelenteniük kell, hogy az általuk vezetett intézményben mely osztályokon kezelnek koronavírusos pácienseket, és azon osztályok személyzete részesülni fog a 2500 lej értékű veszélyességi pótlékban a járvány ideje alatt, tette hozzá a miniszter.

Klaus Iohannis államelnök csütörtökön, a Ludovic Orban miniszterelnökkel, Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel, Alexandru Moldovan Suceava megyei prefektussal tartott távértekezlet előtt kijelentette, hogy havi bónuszt kell kapniuk a koronavírus-fertőzötteket ellátó orvosoknak és más egészségügyi alkalmazottaknak, ezért felkérte a kormányt, uniós alapokból biztosítsa a juttatást.

Az elnök szerint havi “néhány száz euróra” kell rúgnia a bónusznak. “Azt hiszem, egy 500 eurós összeg tisztességes bónusz lenne” – tette hozzá.

Iohannis hangsúlyozta, az egészségügyi alkalmazottak a világjárvány elleni küzdelem első vonalában harcolnak, és “nagymértékű stressznek vannak kitéve”. “Mi bízunk bennük, beléjük vetjük minden reményünket, nagy elvárásaink vannak velük szemben (…), és el kell ismerni, hogy ebben a helyzetben a szép szavaknál kicsit többre van szükség” – érvelt az elnök.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: