A korlátozó intézkedések kizárólagos célja az ország lakosságának védelme

Ez az egyetlen működő stratégia

A hét elejétől életbe lépett korlátozó intézkedések kizárólagos célja az ország lakosságának védelme és az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás enyhítése – jelentette ki kedd este Klaus Iohannis.

A Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatón az elnök rámutatott, egész Európában drámai a helyzet, a koronavírus most sokkal gyorsabban terjed, mint tavasszal, válságba sodorva számos európai ország egészségügyi rendszerét.

“Hatékony vakcina hiányában a korlátozó intézkedések jelentik az egyetlen megoldást a járványgörbe laposítására. Ez az egyetlen működő stratégia, és ezt alkalmazza valamennyi ország, ahol robbanásszerűen nő a megbetegedések száma. Romániában is rendkívül bonyolult a helyzet. A tegnap életbe lépett korlátozások kizárólagos célja az ország lakosságának védelme és az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás enyhítése. Nagyon fontos, hogy kerüljük el az egészségügy megbénulását, és adjuk meg az esélyt a kezelésre minden betegnek, függetlenül attól, hogy koronavírus-fertőzött vagy más betegségben szenved” – fogalmazott.

Hozzátette, érthető, hogy nem népszerűek ezek a korlátozások, hogy bosszúságot és elégedetlenséget váltanak ki sokakban, a kevésbé szigorú intézkedések azonban nem bizonyultak elégségeseknek.

Az államfő szerint “a világjárvánnyal való küzdelem a szolidaritásunkat is próbára teszi, és ezen a vizsgán mindannyiunknak át kell mennünk”.

Az államfő korábban a járványkezelésről folytatott egyeztetést a Cotroceni-palotában többek között Ludovic Orban miniszterelnökkel, Nicolae Ciucă védelmi és Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel, a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetőjével, Raed Arafattal, az Országos Közegészségügyi Intézet vezetőjével, Adriana Pistollal és Alexandru Rafilával, aki Romániát képviseli az Egészségügyi Világszervezetnél.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: