A következő két hétben hullámzó hőmérsékleti értékek várhatók

Néha erőteljes lehűlés és mérsékelt csapadék várható

A következő két hétben hullámzó hőmérsékleti értékek várhatók, a naptári időszaknak megfelelő hőmérsékletekkel, de néha erőteljes lehűlésekkel, csapadékra leginkább április 11-én és április 15-e után lehet számítani – tájékoztat az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM). Az előrejelzés április 10-től április 23-ig érvényes.

A meteorológusok szerint Bánságban a jelzett időszak első két napjában a megszokottnál melegebb lesz, a nappali csúcshőmérsékletek átlaga 19-20 Celsius-fok lesz. Április 12-én mintegy 5 fokkal visszaesik a hőmérséklet, majd április 20-ig napközben a legmagasabb értékek 16-19 Celsius-fok között várhatók. Az utolsó napokban ismét felmelegedés várható, 21-22 fokos maximális hőmérsékletekkel. Mérsékelt mennyiségű, április 11-én és április 15-e után nagyobb mennyiségű csapadék várható.

A Partiumban az intervallum első napjaiban a megszokottnál melegebb lesz, a nappali csúcshőmérsékletek átlaga 19-20 Celsius-fok lesz. Ezt követően visszaesik a hőmérséklet, a legmagasabb értékek 15 fok alatt lesznek, majd április 19-ig napközben a legmagasabb értékek 16-18 Celsius-fok között várhatók. Az utolsó napokban ismét felmelegedés várható, 20 Celsius-fok körüli maximális hőmérsékletekkel. Mérsékelt mennyiségű, április 11-én és április 15-e után nagyobb mennyiségű csapadék várható.

Erdélyben, a periódus elején a megszokottnál melegebb lesz, a nappali csúcshőmérsékletek átlaga 17-18 Celsius-fok lesz. Április 12-én a hőmérséklet 12 Celsius fokig visszaesik, majd április 20-a után napközben ismét 20 Celsius-fok körüli értékek várhatók. Éjszaka 3-4 fok lesz, április 13-án hajnalban fagypont körül lesz a hőmérséklet. Csapadékra bármikor számítani lehet, nagyobb mennyiség április 11-én és 15-e után várható.

Máramarosban is hasonlóan alakul az időjárás, egy átmeneti lehűlést követően, április 16-ra ismét 16-17 Celsius-fokos hőmérsékleti értékek várhatóak a legmelegebb déli órákban. Csapadék bármikor hullhat, nagyobb mennyiség április 11-én és 15-e után várható.

A prognózisokat a readingi (Anglia) középtávú előjelzési központ állítja össze, magvalósulási arányuk 60 százalék.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: