A külföldön dolgozók itthon nem kell adót fizessenek ottani fizetésük után

Tévedtek a gyergyószentmiklósi pénzügyi hivatalban

Érdemes volt Hargita Megye Tanácsához fordulni!

A gyergyószentmiklósi pénzügyi hivatal az egységes európai uniós pénzügyi adatbázis bevezetése nyomán felszólítást küldött ki a külföldön fizetést kapó magánszemélyeknek, hogy az után adót kell fizetniük. Holott az egységes adatbázis célja nem a (dupla) adóztatás, hanem csak a hatóságok tájékoztatására szolgál. Ezt értelmezték félre (?) a gyergyói pénzügyi hivatalban, és buzgón kezdték küldeni a felszólítást a külföldön dolgozó gyergyóiaknak, hogy adót fizessenek külföldi munkabérük nyomán.

Rengeteg panaszt kaptunk ez ügyben a gyergyóiaktól, és sikerült tisztáznunk a helyzetet a megyei pénzügyi igazgatóságon keresztül. A gyergyói hivatal vezetője biztosított arról, hogy tévedés történt, Romániában nem kell adót fizetniük a külföldön dolgozóknak az ottani fizetésük után, és nem lesz következménye az esetnek azoknál, akik a felszólítás nyomán kitöltötték az adóbevallást. Azoknak pedig, akik már befizették ezt az adót, visszautalják.

Ezúton szeretnék megnyugtatni minden érintettet, hogy közbelépésünk nyomán sikerült elejét venni a fölösleges adóztatásnak.

Kérem, forduljanak továbbra is hozzánk bizalommal!

Kérem ossza meg ismerőseivel: