A naptári időszaknak megfelelő hőmérsékletek lesznek a következő két hétben

Csapadék április 26-a után valószínű

A naptári időszaknak megfelelő hőmérsékletek lesznek a következő két hétben, csapadék április 26-a után valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 20-a és május 3-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben április 23-áig gyakorlatilag nem változik az idő, napközben legtöbb 14-15 Celsius-fokra számíthatunk. Ezt követően néhány fokos felmelegedés következik, a legmagasabb nappali értékek elérhetik a 20 Celsius-fokot, majd a periódus végéig e körül ingadozik a hőmérséklet. Az éjszakai értékek a mostani 5 Celsius-fokos átlagról április 25-ére mínusz 2 fokig süllyednek, majd ismét 5 fokra nőnek, és nagyjából stabilak maradnak a jelzett időszak végéig. Csapadékra április 26-a után számíthatunk.

A Bánságban és a Körösök vidékén az első napokban a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 19 Celsius-fokról 16-ra süllyednek. Április 22-e után jelentős felmelegedés lesz, az ilyenkor megszokottnál melegebb, akár 20-23 Celsius-fok is lehet a legmelegebb délutáni órákban. Az éjszakai hőmérsékletek követik a nappaliak változását, 6-8 Celsius-fokról 2-3 fokra csökkenek, majd 8-9-re nőnek. Április 26-a előtt csapadék nem valószínű.

Máramarosban április 22-éig gyakorlatilag nem változik az idő, napközben legtöbb 15 Celsius-fokra számíthatunk. Ezt követően néhány fokos felmelegedés következik, a legmagasabb nappali értékek elérhetik a 18-20 Celsius-fokot. Az éjszakai értékek az első éjszaka 5 Celsius-fokáról április 24-ére nulla és mínusz 2 fok közé süllyednek, majd 6-7 fokra nőnek. Csapadékra április 25-e után számíthatunk.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: