A piros-fehérek Gyergyói Hoki Klub néven folytatják

Nagy lépés a gyergyói jégkorong életében

Örülünk, hogy bejelenthetjük: a 70 éves Gyergyó-medencei jégkorong piros-fehér zászlaját a Progym SK-tól a Gyergyói Hoki Klub csapata veszi át és viszi tovább.
Ezt a lépést több hónapja tartó egyeztetési időszak előzte meg, annak érdekében, hogy a változás zökkenőmentesen történjen meg.
Az elmúlt hetek alatt Vaclav Novak sportigazgatóként kemény munkát folytatott, és folytat továbbra is azért, hogy a 2018-2019-es idényben és hosszú távon Gyergyószentmiklósnak olyan komoly csapata legyen, amely nem csak tisztes helytállást, hanem sikereket hozzon az előttünk álló kihívásokban.
A klub vezetői, támogatói által megbízott képviselők bemutatták a Gyergyói Hoki Klub terveit, elképzeléseit az Erste Liga illetékesei és a versenysorozatban szereplő többi csapat számára is.
A Gyergyói HK megerősítette a budapesti találkozó résztvevői számára, hogy az idén 70 éves gyergyói jégkorong a kerek évfordulóval kezdődően visszatérne a magyar bázisú bajnokságba. Elmondtuk, hogy a gyergyói térség életében nagyon fontos a jégkorong, teltházas mérkőzések várhatók. Komoly létszámú gyermek játszik az utánpótlásban, nekik is jelentős motiváció lenne a felnőtt csapat léte. A csapat indulásának anyagi fedezetét helyi származású vállalkozók biztosítják.
A Gyergyói HK mellett a Budapesti Vasas és a Debreceni DEAC jelezték új klubként, hogy csapatot indítanának még az Erste Ligában. A bemutatkozást követően a liga aktuális tagjai tanácskoztak a pályázatokról. Az elhangzott vélemények alapján a liga vezetése egyeztet a pályázókkal a csapatok által kért garanciákról. A szakmai bizottság döntését követően a csatlakozásokról a végleges döntést az Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége mondja majd ki.
Az elhangzottak alapján az előjelek igencsak arra mutatnak, hogy a a Gyergyói HK zöld utat kap az Erste Ligában indulásra.
A Gyergyói HK csapata hétfőn, május 28-án kezdi meg az erőnléti edzéseket, a felkészülést a kettős terhelésre, hiszen az Erste Liga mellett természetesen a romániai országos bajnokság mezőnyének is részese lesz.
A tervezett játékoskeretet alkotó sportolók többségével az előzetes megbeszélések megtörténtek, az eddig is piros-fehérben játszó hazai jégkorongozókkal, és az új játékosokkal is. Már megállapodásra jutottunk a szakmai stáb tagjaival is. A szerződéskötésekre a napokban kerül sor.
Amint az egyezségek hivatalos formát öltenek, a hivatalos bejelentések is megtörténnek.
Hangsúlyozzuk: az utóbbi időszakban szárnyra kelt számos pletykával semmiféle formában nem foglalkozunk, meg sem erősítjük és nem is cáfoljuk a klubbal és a csapattal kapcsolatos híreszteléseket. Nem adunk választ meggondolatlan, vagy éppen rosszindulatú hangulatkeltéseknek. Energiáinkat a csapatépítésre fordítjuk, és nem arra, hogy pletykákra reagáljunk. Szóbeszédek terjesztése helyett segítő tettekre biztatunk mindenkit, akinek fontos a gyergyói jégkorong sorsa.
Az új klub- és csapatépítés az előre eltervezett ütemterv szerint zajlik, amint arra alkalmasnak látjuk a pillanatot minden fontos fejleményről tájékoztatjuk a gyergyói szurkolókat és általában a közvéleményt.

A Progym és a Gyergyói HK vezetői

Hajrá Gyergyó!

Kérem ossza meg ismerőseivel: