A sétálóutca a gyalogosoké

setalo_utca_blogra1_1

Az utcába gépjárművel behajtani tilos!

A városközpont egy kellemes színfoltja lett a Miron Cristea utca, miután megtörtént az út- és a járdafelület felújítása, a parkolóhelyek, zöld övezetek kialakítása és virágok telepítése. A városrész hangulatán sokat javítottak azok az aszfaltrajzok, amelyeket az Ifitéka önkéntesei festettek fel az utca egész hosszában. Örömmel tapasztalom, hogy az ugróiskola épp olyan nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében, mint a labirintus vagy a KRESZ-pálya, de bármelyik aszfaltfestést említhetném. Jó látni, hogy a játékterepet szívesen használják a gyerekek nap mint nap.

A parkolóhelyek kialakításával megteremtettük annak lehetőségét, hogy a környéken lakó és az odalátogató autósoknak legyen egy célszerűen kijelölt hely, ahol járműveiket hagyhatják. A járműforgalom kizárásával pedig sokak óhaját váltjuk valóra:  végre sétálóutcává válhat városközpontunk ezen része! Semmi más nem kell már ehhez, csak hogy mindenki megértse: az utcába gépjárművel behajtani tilos!

Kérjük a sofőröket, hogy tartsák be az utcában érvényes közlekedési szabályokat, ne hajtsanak be a virágládákkal lezárt részre, ahol egyébként tiltó tábla is erre figyelmeztet. Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk a hely nyugalmát, jellegét, felkértem az állami rendőrség helyi vezetőjét, hogy rendszeresen tartsanak ellenőrzéseket a helyszínen és járjanak el törvényesen minden forgalmi kihágás esetén.


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel:
fb-share-icon0