A sokéves átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet a következő két hétben

Kéthetes meteorológiai előrejelzés

A következő két hétben (december 13-26. között) nem várható a nappali és az éjszakai hőmérsékletek átlagértékének jelentős ingadozása – derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat hétfőn közzétett előrejelzéséből.

Bánságban a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga 2 Celsius-fokról 4 fokra emelkedik december 17-ére. Ezután ez az érték december 26-ig fokozatosan fagypont alá csökken. A térség éjszakai hőmérsékleteinek átlaga a következő napokban -2 fok körül alakul, a hét végén 0 és 1 fok közötti értékre nő, majd fokozatosan -7 fokra csökken. Vegyes halmazállapotú csapadékra már az első naptól számítani lehet, ennek valószínűsége december 16-ig nő, és december 26-ig is nagy marad.

Körös-vidéken a térség nappali hőmérsékleteinek átlagértéke december 17-ig 2 és 4 fok között alakul, jelentősebb ingadozások nélkül, december 19-ig -2 fokra csökken, majd december 26-ig -1 fok körüli értéken marad. A hőmérsékleti minimumok átlaga az első éjszakákon ingadozni fog, -3 és -1 fok között alakul, majd fokozatosan -7 és -6 fok közötti értékre csökken. A térségben vegyes halmazállapotú átmeneti csapadékra számítani lehet, nagyobb valószínűséggel hét elején, illetve december 16. után.

Erdélyben a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga a hét elején 3 fok körül alakul, majd a hét végére fokozatosan -1 fokra, december 26-ig pedig -4 fokra csökken. Az éjszakai hőmérsékletek átlaga az első éjszakákon ingadozások nélkül -3 és -1 fok között alakul, majd december 18-tól fokozatosan -10 és -8 fok közötti értékekre csökken. A térségben átmeneti havazásra számítani lehet, nagyobb valószínűséggel hétfőn, illetve december 16-18. között.

Hegyvidéken a csúcshőmérsékletek átlaga a két hét alatt nem emelkedik fagypont fölé. Értéke az első napokban -4 és -2 fok között alakul, majd december 20-tól 26-ig fokozatosan -8 fokra csökken. Az első éjszakákon -7 fok körül alakul a hőmérséklet, majd december 26-ig -13 és -12 fok közötti értékre csökken. Átmeneti havazásra számítani lehet, nagyobb valószínűséggel december 16-19. között.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: