A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadása Gyergyószentmiklóson

Május 6-án, hétfő este 7 órától a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház stúdiótermében kerül sorra a Kosztolányi Dezső Színház és a Nyári Mozi Színházi Közösség Karton és karfiol című koprodukciója.

Tolnai Ottónak, Vajdaság egyetlen Kossuth-díjas költőjének művészete nem első alkalommal kap hangsúlyos szerepet a Kosztolányi Dezső Színházban. Ezúttal Mészáros Gábor monodrámája épül Döbrei Dénes rendezésében Tolnai karfiol-motívuma köré.

KDSZ karton es karfiol - molnar edvard (4)
Tolnai Ottó Világpor című kötetét rágja meg, mint terepszínű molyok a gobelint. A felzabált Világpor-versek a színész hangján suhannak át a költő metapoétikus életművén, nagybőgő kíséretében. A szavak kopognak, citrom kopogása. Mi marad utánam? Mi marad azután, hogy megjelenik az Új Tolnai Világlexikon Karfiol fejezete – kartoncsomagolásban.


Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban.

Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. Online jegyvásárlás a www.biletmaster.ro oldalon.


KARTON ÉS KARFIOL

KDSZ karton es karfiol - molnar edvard (10)

Monodráma Tolnai Ottó művei alapján

Rendező: Döbrei Dénes

Játssza: Mészáros Gábor

 

Zeneszerző: Konstantin Stefanović 

A zeneszerző munkatársa, mentor: Szűcs Dávid 

Ének: Ružica Inić

Hangmérnök: Milan Jančurić

Kérem ossza meg ismerőseivel: