A tanügyminisztérium a külföldi utazások felfüggesztésére szólítja fel az iskolákat

A tanintézetek korlátozzanak, függesszenek fel vagy töröljenek minden külföldre tervezett kirándulást

A tanügyminisztérium átiratban szólította fel hétfőn a tanfelügyelőségeket, hogy a tanintézetek korlátozzanak, függesszenek fel vagy töröljenek minden külföldre tervezett kirándulást, utazást, illetve függesszenek fel mindenféle kollektív iskolai vagy iskolán kívüli rendezvényt (szimpóziumot, konferenciát, kirándulást, tanulmányutat).

A szaktárca azért döntött így, mert jelentősen megnőtt a légúti fertőzések és influenzás megbetegedések száma az oktatási intézményekben, az egészségügyi tárca és a külügyminisztérium pedig a ‘különféle vírusokkal’ való megfertőződés veszélyére figyelmeztetett.

A tanfelügyelőségeknek kötelességük tájékoztatni a közegészségügyi igazgatóságokat minden olyan iskoláscsoportról, amely jelenleg külföldön tartózkodik, tájékoztat még közleményében a tárca.

‘Minden külföldről visszaérkező személy köteles orvosi igazolást felmutatni az iskolába való visszatértekor’ – szögezi még le a tárca.

A minisztérium azt javasolja ugyanakkor, hogy az Iskola másként hétre tervezett tevékenységeket az iskolákban szervezzék meg.

Forrás: www.agerpres.ro

Címfotó: hir6.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: