A veszélyhelyzet újabb 30 nappal való meghosszabbításáról döntöttek

Október 15-étől kezdve 30 napig érvényes a határozat

Újabb 30 nappal meghosszabbítják a veszélyhelyzetet Romániában október 15-étől kezdődően.

A döntést az országos vészhelyzeti bizottság kedd esti ülését követően jelentette be Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

A tárcavezető rámutatott, akárcsak más európai országokban, Romániában is növekvő tendenciát mutat a koronavírusos megbetegedések száma, az elmúlt napokban – a hétvégi napokat leszámítva, amikor kevesebb tesztet végeznek – meghaladta a háromezret. A legjelentősebb esetszám-növekedés továbbra is Bukarestben, valamint Fehér, Bákó, Temes, Prahova, Kolozs és Iaşi megyében észlelhető, ahol erőteljes a vírus közösségi terjedése.

A miniszter hozzátette, a testület keddi ülésén döntés született azokról a korlátozó intézkedésekről is, amelyeket a megyei vészhelyzeti bizottságoknak kell alkalmazniuk helyi szinten, a járványhelyzetnek megfelelően, ugyanakkor jóváhagyták a magas járványügyi kockázatot jelentő államok listáját. A jegyzéken szereplő államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk, leszámítva azokat, akik legtöbb három napra érkeznek Romániába. Ők az utazást megelőző 48 órában végzett negatív koronavírusteszttel kiválthatják a karantént – ismertette Tătaru.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: