Adófizetők, figyelem!

adohivatal

Eltörlik a 2018. december 31-ig kivetett és be nem fizetett adók és illetékek utáni kamatokat


Tisztelt adófizető!

Ezúton értesítjük, hogy a 6/2019-es Kormányrendelet elfogadását követően, mely révén a közigazgatási területi egységek is lehetőséget kaptak adókedvezmény létrehozására (ami a 2018. december 31-ig kivetett és be nem fizetett adó és illetékek után származó kamatok eltörlését jelenti) Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata elfogadta a fentebb említett kamattartozások eltörlésére vonatkozó eljárást.

A határozat értelmében, 2019. december 15-ig van lehetőség ennek alkalmazására, így javasoljuk, hogy elemezze adóügyi helyzetét, és amennyiben az Ön esetében létezik olyan adókivetés, melynek befizetési határideje 2018. december 31-én lejárt és még nem fizette be, akkor az adókedvezmény igénylése érdekében, tisztelettel kérjük, hogy a lehető legrövidebb időn belül forduljon a helyi adóhivatalhoz, a gyergyószentmiklósi Helyi Adók és Illetékek Osztályához.

Ugyanakkor tájékoztatjuk, hogy a 171/2019 számú tanácshatározat értelmében, a következő feltételek teljesítése esetén részesülhet kamatkedvezményben:

– a kamattörlési kérelmet legkésőbb december 15-ig kell benyújtania.
– ugyanezen időpontig az összes többi tartozását is szükséges befizetnie, ideértve a szerződéses jogviszonyokból eredő fizetési kötelezettségeket, valamint a szabálysértésből származó pénzbírságokat, kivéve azokat, amelyek adókedvezmény alá esnek.

A kamatkedvezmény nem vonatkozik a szerződéses jogviszonyokból fakadó fizetési kötelezettségekre.

Kérem ossza meg ismerőseivel:
fb-share-icon0