Adókedvezmények a 2018-as évre

Már az idén le kell adni a kéréseket!

ADÓKEDVEZMÉNY

A 2018-as évre adókedvezményekben részesülhetnek a mezőgazdasági haszongépjárművel, illetve a minimálbérnél kisebb jövedelemmel rendelkező belterület tulajdonosok. 

A jövő évi adókedvezmény érvényesítéséhez, az idei évben az önkormányzat pénzügy osztályán le kell jelenteni az aktuális helyzetet, jövedelmet.

50%-os adókedvezményben részesülnek azok a személyek, akik mezőgazdasági haszongépjárművel rendelkeznek. Az adókedvezmény érvényesítéséhez az önkormányzat pénzügy osztályán le kell adni egy kérést, a gépjármű birtoklását bizonyító aktákat.

Azok a személyek akik jövedelme 456 lej és az országosan megállapított minimálbér közé esik 25%-os adókedvezményben, akik jövedelme 456 lej alá esik, 50%-os adókedvezményben részesülnek a belterületi adók kifizetésénél. Az érintett személyek az adókedvezmény kérelmezéséül szolgáló kérés mellé, jövedelemigazolásukat kell leadják, valamint a terület birtoklásáról szóló aktát és a személyazonossági bizonyítványuk másolatát.

Azok a személyek akik idén nem adják le az adókedvezmény kérésüket az idei évben, de beleesnének a fent említett két kategória valamelyikébe, nem lesznek jogosultak az adókedvezményre a jövő év folyamán.

Kérem ossza meg ismerőseivel: