Aki bárányhúst akar vásárolni, az megteheti

A bárányhús vásárlásának feltételeire figyelmeztet a Román Rendőrség

A húsvéti ünnepek közeledtével a Román Rendőrség tájékoztatja a lakosságot, hogy aki bárányhúst akar vásárolni, az megteheti, de legyen nála a személyazonossági igazolványa és a saját felelősségre kiállított nyilatkozata.

A rendőrség a Facebookon tájékoztat erről.

‘Igen, kimehetsz megvásárolni a szükséges termékeket. Ne feledd magaddal vinni a személyazonossági igazolványodat és a saját felelősségre kiállított nyilatkozatot, amelyen a 2-es pontot jelöld be’ – olvasható a bejegyzésben, amely azt is tanácsolja, hogy a családból egyvalaki induljon bevásárolni.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy bárányhús vásárlásakor ellenőrizni kell, hogy a termék megfelel-e az élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi előírásoknak, és el kell kérni az áru származását igazoló dokumentumokat, valamint az adásvételt igazoló nyugtát, számlát is.

Ebben az évben a juhnyájak nem közelíthetik meg a településeket, tehát kizárólag az erre kijelölt és a megfelelő engedélyekkel rendelkező helyekről lehet beszerezni a bárányhúst – figyelmeztet a rendőrség.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: