Anisie: A DSP szeptember 7-én megvizsgálja a járványhelyzetet

anisie

Várhatóan szeptember 11-ére „kapunk tiszta képet arról, hogy mi történik”

Az oktatási intézmények mintegy 80 százaléka készen áll a tanévkezdésre, fel van szerelve fertőtlenítőszerekkel és maszkokkal; a megyei közegészségügyi igazgatóságok (DSP) szeptember 7-én ismét megvizsgálják a járványhelyzetet, és következtetéseik, illetve az egyes iskolák javaslatai alapján döntenek majd a vészhelyzeti bizottságok az iskolakezdés módjáról – jelentette ki szombaton Monica Anisie oktatási miniszter.

“Ahol súlyos a helyzet, választhatják az online oktatást” – mondta a tárcavezető a B1 televízió műsorában.

Anisie rámutatott, Ludovic Orban miniszterelnök pénteki nyilatkozatában – miszerint felmerült, hogy szeptember 14-én online formában kezdődjön meg a tanítás, és csak októberben térjenek vissza a diákok az iskolába – csak egy javaslatot ismertetett, amely a kormányhoz érkezett a tanévkezdés kapcsán, ugyanis “vannak szülők, akik szerint el kellene halasztani a tanévkezdést”.

“Mi tettünk egy bejelentést, és elő van készítve a dokumentum, amely szerint szeptember 14-én kezdődik a tanév. (…) Én nem kockáztatnám meg, hogy szeptember 7-e előtt elmondjam, milyen forgatókönyv szerint kezdődik majd az iskola. Ezért is decentralizáltuk a döntést” – nyomatékosította, hangsúlyozva, várhatóan szeptember 11-ére “kapunk tiszta képet arról, hogy mi történik”. Úgy véli, nem késői a dátum, mert az iskolák már előkészültek a tanévkezdésre.

A tárcavezető szerint 836 iskolaépület nem felel meg a legalapvetőbb követelményeknek, sok helyen még az udvaron van a mellékhelyiség.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel:
fb-share-icon0