Árvíz Gyergyószéken

Több gazdaságban okoztak kárt az áradások

Az áradások miatt kitelepítettek az éjszaka négy személyt – két nőt, egy férfit és egy négy hónapos csecsemőt – egy gyergyóújfalui ingatlanból. A településen többtucatnyi pincét elöntött a víz.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) sajtószóvivője, Alina Ciobotariu szerint Gyergyóújfaluban és Gyergyócsomafalván mintegy ötven pincét, a Salamás községhez tartozó Gyergyóhodoson egy, Gyergyószentmiklóson három háztáji gazdaságot árasztott el víz. A katonai tűzoltókat az önkéntes tűzoltók is segítették a víz kiszivattyúzásában. Az ISU szerint elképzelhető, hogy ennél több gazdaságban okoztak kárt az áradások, pontos kárfelmérés a nap folyamán készül.

Gyergyószárhegyen az árvíz miatt május 21-én, kedden szüneteltetik az iskolai tanítást.

A Salamás és Gyergyóhodos közötti megyei úton földcsuszamlást okoztak az esőzések, a Tekerőpatakot Gyergyóújfaluval összekötő úton, valamint a 13B jelzésű út Parajd és a Bucsin-tettő közötti szakaszán, illetve a Gyergyószentmiklóstól a Gyilkos-tóhoz vezető 12C jelzésű úton a vihar miatt az úttestre dőlt fák akadályozták a forgalmat.

Forrás: www.agerpres.ro

A címfotó archív felvétel

Kérem ossza meg ismerőseivel: