Átütemeztük a vízhálózat-bővítés munkálatait

A munkálatok ideje alatt zavartalan marad a vízszolgáltatás

Annak érdekében, hogy mielőbb enyhíteni tudjunk az utóbbi időben felmerült víznyomás-gondokon, átütemeztük a vízhálózat-bővítési beruházásunk menetrendjét – holnap a Virág negyedben kezdi meg a munkát a kivitelező.
Elsőként a 42-es tömbház mögötti részen dolgoznak, a következő napokban a 41-es majd a 40-es számú tömbházak körül folytatják a munkát. Arra kértem a kivitelezőt, hogy a továbbiakban is a víznyomás-problémás tömbházak körül folytatódjon a beruházás, majd ezt követően épül ki az új hálózat a teljes lakónegyedben.

A vízhálózat bővítése során a Virág negyedben is új vezetékeket helyezünk a földbe, ami miatt sajnos számítani kell porra, sárra és zajra. Fontos számunkra a lakók nyugalma, ezért igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elvégezni a munkálatokat. A tervek szerint egy adott szakaszon egy nap alatt, 8.00 – 17.00 óra között zajlik a föld felásása, a vízvezetékek földbe helyezése, az árkok visszatömése. Az új hálózatra való rácsatlakozás szakaszosan történik meg. A munkálatok ideje alatt zavartalan marad a vízszolgáltatás. A tervezett menetrendet az időjárás és az esetlegesen felmerülő technikai nehézségek befolyásolhatják.

A tervszerű kivitelezés érdekében számítani kell forgalom-lezárásra ott, ahol az utcák szélessége nem teszi lehetővé az egysávos autós közlekedést, illetve a kivitelezés napján a parkolóhelyeket sem lehet majd igénybe venni az adott szakaszon. Ez az időszak nyilván mindannyiunktól türelmet kíván. Türelmesek csak azzal a tudattal lehetünk, hogy a város nekünk épül.

Felhívjuk ugyanakkor a lakók figyelmét, hogy ahhoz, hogy véglegesen megoldódjon a víznyomás-probléma lakásaikban, mindenképpen ajánlott kicserélni a vezetékeket a tömbházakon belül is, ugyanis az elavult csövek nagy mértékben tele vannak lerakódásokkal.

Amennyiben a munkálatokkal kapcsolatosan kérdésük, kérésük lenne kérem, jelezzék a 0266-364.494-es telefonszámon vagy a muszaki-igazgato@gyergyoszentmiklos.ro e-mail címen.


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: