Augusztus 31-étől újabb felmelegedés várható

Esőre szeptember 5-e után van kilátás

A hét első napjaiban az évszaknak megfelelő időjárásra számíthatunk országszerte, augusztus 31-e után újabb felmelegedés várható, esőre szeptember 5-e után van kilátás – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) következő két hétre szóló előrejelzéséből. 

Erdélyben ennek a hétnek az első napjaiban 23-27 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka 8-11 fokig hűl a levegő. A hónap utolsó napjától ismét felmelegedés következik, nappal 27-30 fokos csúcshőmérséklet, éjszaka 10-14 fok várható. Szeptember 5-e után megnő a helyi esők kialakulásának esélye, jelentősebb mennyiségű csapadékra jövő hétvégétől van kilátás. 

A Bánságban, Máramarosban és a Körösök vidékén ezekben a napokban az évszaknak megfelelő hőmérsékletre, 26-29 fokos nappali csúcshőmérsékletre számíthatunk, éjszaka 11-15 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Augusztus 31-étől 30-32 fokra emelkedik a nappali csúcshőmérséklet, éjszaka 14-17 fokig hűl a levegő. Csapadék ezekben a térségekben is szeptember 5-e után várható.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: