Az államfő üzenete az orvosokhoz

„Mindannyian reménnyel és bizalommal tekintünk önökre…”

A hatóságok támogatásáról biztosította az orvosokat keddi sajtónyilatkozatában Klaus Iohannis államfő.

“Tudom, tudjuk, hogy nehéz most önöknek, de önök vannak az első vonalban. Mindannyian reménnyel és bizalommal tekintünk önökre (…) Tudjuk, hogy még nehezebb napok következnek, de bízunk önökben” – fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Iohannis arról biztosította az orvosokat, hogy a hatóságok mindent megtesznek, hogy rendelkezésükre bocsássák a koronavírus elleni küzdelemben a munkájukhoz szükséges eszközöket.

Az államfő korábban Ludovic Orban miniszterelnökkel, Marcel Vela belügyminiszterrel, Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel, Violeta Alexandru munkaügyi miniszterrel, valamint Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkárral egyeztetett a COVID-19 előidézte válság kezelésére hozott intézkedésekről.

Az elnök azt mondta, az egyeztetésen szó volt a kórházak helyzetéről és a védőfelszerelésekről is.

“Biztosítani szeretném önöket, orvosokat, egészségügyi személyzetet arról, hogy mi tesszük a dolgunkat. Kezdenek érkezni a megrendelt védőfelszerelések – maszkok, köpenyek, más eszközök – (…), és a lehető leghamarabb eljutnak a kórházakhoz” – nyomatékosította Iohannis.

Az államfő ugyanakkor hozzátette, arra utasította az illetékes hatóságokat, hogy mielőbb utalják ki a kórházaknak szánt pénzt, hogy az egészségügyi intézmények folytathassák a szükséges eszközök és felszerelések beszerzését.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: