Az egykori vízilabdázó Molnár Endre nevét kapná az uszoda

uszoda1

Az új létesítményt a Városi Sport Klub (VSK) adminisztrálja majd

Jelenleg a falak csempézése zajlik, medence kicsempézését is előkészítik, néhány elemet pedig, mint például a szellőztető rendszert, külföldről várunk – hangzott el a Makkos utcában épülő tanuszodánál tartott sajtótájékoztatón.

“A bürokrácia útjait bejárva, egy olyan szabályzatot fogadunk el, melynek célja érthetővé tenni az uszoda működésének alapfeltételeit” – fogalmazott a polgármester, majd hozzátette: közvitára bocsájtjuk majd a szabályzatot, másfél hónapig lesz lehetőség hozzászólások megfogalmazására, és ezt követen kerül a képviselő-testület asztalára.

Nagy Zoltán rámutatott: fontos, hogy a régóta várt beruházás végterméke nevet is kapjon, ezért Molnár Endre – Gyergyószentmiklóson született – egykori vízilabdázó nevét kapná az uszoda, aki kapusként többek között olimpiai bajnoki címet (1976), világbajnoki címet (1973), és két Európa bajnoki címet (1974, 1977) szerzett. A polgármester megjegyezte, illendő lenne, hogy lerójuk tiszteletünket az egykori kiváló sportoló előtt, de természetesen egyéb javaslatokat is meg lehet fogalmazni a névadást illetően.

uszoda

A tervek szerint, az új létesítményt a Városi Sport Klub (VSK) adminisztrálja majd, melynek vezetője, Tatár Előd úgy fogalmazott, a munkálatok befejezésére készen állnak majd, hogy átvegyék az uszodát.

“Több uszodát is meglátogattam az elmúlt időszakban, érdekelt, hogy milyen szabályzatot alkalmaznak, ezeket pedig miként lehetne nálunk is alkalmazni. Az biztos, hogy sportuszodai jelleggel, komoly szabályok szerint fog működni” – részletezte, hozzáfűzve: edzők bevonásával, a már ismert korisuli mintájára, úszóiskolát indítanának a gyerekeknek, ennek a részletes módszertanát viszont az elkövetkező időszakban dolgozzák ki.


Gyergyószentmiklós Önkormányzata


Gőzerővel zajlanak az előkészületek az uszoda megnyitására

Befejeződtek a közművesítés felszíni szerelési munkálatai, jelenleg a belső terekben zajlanak a finiszmunkák, a medencét már a csempézéshez készítik elő a Makkos utcai tanuszodánál. Tegnap, augusztus 11-én a sajtó munkatársaival közösen szemrevételeztük, mi készült el és mi várat még magára, hogy végre megnyithassuk a lakosság által régóta várt létesítményt. A munkálatvezető arról tájékoztatott, hogy több nyugat-európai országból várnak bizonyos infrastrukturális elemeket, amelyek beszállítása a járványügyi helyzet miatt csúszik, de ettől függetlenül az építkezéssel nem álltak le: a munkafázisok átütemezésével olyan területeken haladnak, amelyek eredetileg később kerültek volna sorra.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az átadást követően a lehető leghamarabb megnyissuk az uszodát a nagyközönség előtt. Ha a járványügyi helyzet engedi, ősszel már itt vehetnek úszóleckéket a gyergyószentmiklósi diákok és használhatják a medencét az úszni vágyó lakosok.

uszoda2

Az uszoda működtetésével a Városi Sport Klubot bízzuk meg. A klub vezetője már el is készítette a szabályzatot, egyelőre természetesen javaslat szintjén. Ezt előbb a lakosság véleményezésére bocsátjuk, majd az önkormányzati képviselő-testület elé visszük jóváhagyásra. A dokumentum a hét folyamán kerül kifüggesztésre a polgármesteri hivatal földszinti előterében, illetve az önkormányzat honlapján is elérhetővé tesszük. A benne foglaltakkal kapcsolatban felmerülő, de akár ezektől eltérő javaslatokat írásban kérjük megfogalmazni és benyújtani a városháza ügyfélszolgálatára.


Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel:
fb-share-icon0