Az elmúlt kilenc évben nem volt még hasonló helyzet

Ambiciózus megyei beruházási tervek

Ambiciózus terveink vannak beruházások tekintetében. Az év elején bejelentett százmillió lej értékű útépítésnek nekifogunk idén, Hargita Megye Tanácsa elkötelezte magát emellett – jelentette ki Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke azon a május 15-i sajtótájékoztatón, amelynek egyik fő témája a megyei beruházások helyzete volt. Az elöljáró hangsúlyozta: az elmúlt kilenc évben még nem volt hasonló helyzet, hogy ennyi helyen végezzenek megyei beruházási munkálatokat már márciusban. Még jobban állnánk, ha az időjárás nem szólt volna közbe, tette hozzá. – A munkálatokra sokszor probléma kivitelezőt vagy akár építésvezetőt találni, ami akadályt jelenthet a tervek megvalósításában, de a lakossággal jó egyetértésben, amihez a sajtó segítségét kérjük, meg fogjuk valósítani – mondta.

ujfalu

Péli Levente műszaki vezérigazgató és Chiorean Adrian helyettes vezérigazgató ismertette részleteiben a beruházásokat, amelyeket a megyeelnök korábban közzétett közösségi oldalán: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1260424420671605

tolgyes

Elhangzott többek között, hogy a Büdösfürdő felé vezető úton az utolsó négy kilométer felújítása a ballasztréteg leterítésénél tart, Atyhából Korond felé a tavalyi munkálatok folytatásaként idén több mint öt kilométeren elkészül a teljes útszerkezet, Székelykeresztúrtól Kissolymos felé a felújítás alatt álló három és fél kilométeres szakaszon aszfaltoztak, ahol lehetett, ám a fennmaradó részeken a gázcsövek védelmére külön munkálat kell. Készül Vasláb és Újfalu között a kövezett rész felújításának a terve, folyik az előkészítése a Ditró és Tölgyes közötti 21,5 kilométeres kövezett rész terveztetésének, épül a járda Zetelakán és Gyergyóalfaluban a megyei út mentén. Még számos beruházás esetében folyamatban van a dokumentáció összeállítása vagy a közbeszerzés a terveztetésre, továbbá idén ősszel adnak át újabb négy szolgálati lakást orvosoknak a meglévő három épület mellé Csíkszeredában. A teljes felsorolás megtalálható a fenti linken.

Kérem ossza meg ismerőseivel: