Az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékekre számíthatunk a következő két hétben

Csapadék a hétvégén, illetve október 20-a után várható

Az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékekre számíthatunk a következő két hétben, csapadék a hétvégén, illetve október 20-a után várható – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság október 9-e és 22-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

E szerint Erdélyben a jelzett periódus első napjaiban 12-13 Celsius-fokos nappali átlaghőmérsékletre számíthatunk, október 12-étől enyhe felmelegedés várható, 17-18 Celsius-fokig melegszik fel a levegő, majd hétvégén három-négy fokkal ismét visszaesik a hőmérséklet. Jövő héten hasonló ingadozásokra számíthatunk, a nappali átlaghőmérséklet 16 Celsius-fok körül alakul. Éjszaka 2-3 fokig hűl a levegő a hét elején, utána 4-5 Celsius-fokos éjszakai átlaghőmérséklettel kell számolni. Csapadékra 13-a és 15-e között, illetve 20-a után van kilátás.

A Körösök vidékén, a Bánságban és Máramarosban is fokozatos felmelegedés várható október 12-éig, amikor a 18-21 Celsius-fokot is elérheti a nappali hőmérséklet. Hétvégére valamelyest lehűl a levegő, majd jövő hét folyamán 15-18 Celsius-fokos nappali átlaghőmérsékletre kell számítani. Az éjszakai hőmérséklet is fokozatosan nő hétvégéig, elérve a 9 Celsius-fokot, majd jövő héten visszaesik 6-7 fokra. Október 10-én, 11-én és 12-én elszórtan gyenge esőzések várhatók, jelentősebb csapadékra október 20-a után lehet számítani.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: