Az évszaknak megfelelő hőmérsékletre számíthatunk a következő két hétben

Jelentős mennyiségű csapadék várható

Az évszaknak megfelelő hőmérsékletre és jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk a következő két hétben az ország egész területén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 21-e és február 3-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben január végéig nagyjából az évszaknak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk, január 23-a és 25-e között ennél valamelyest enyhébb idő (nappal 3-7, éjszaka mínusz 3 és plusz 1 Celsius-fok) lesz. Gyenge havazás vagy vegyes csapadék a jelzett periódus minden napján előfordulhat.

A Bánságban, a Körösök vidékén és Máramarosban a hónap végéig az évszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók, január 23-a és 25-e között ennél néhány fokkal melegebb (nappal 3-7, éjszaka mínusz 2 és nulla Celsius-fok) lesz. Csapadék bármikor előfordulhat, január 23-a és 25-e között jelentősebb mennyiségű eső, havas eső hullhat.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.


Havazásra, havas esőre és jegesedésre figyelmeztet az ANM

Havazásra, havas esőre és jegesedésre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország szinte egész területére.

A szakemberek szerint kedd hajnaltól szerda 14 óráig a délnyugati országrésztől kezdve fokozatosan az egész országra kiterjed a havazás.

A Bánsági-hegyekben, a Déli-Kárpátokban, Olténia északi és nyugati részén, a Bánság déli részén, valamint Északnyugat-Munteniában jelentősebb mennyiségű friss hó hullhat. A hegyekben megélénkül a szél, 65-80 km/órás széllökések várhatók.

A keddről szerdára virradó éjszaka és a szerdai nap folyamán a nyugati, a déli és a délnyugati országrészben havas esőre, esőre kell számítani, ami kedvez a jégképződésnek.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: