Az ilyenkor megszokottnál hűvösebb lesz a következő két hétben

Április 5-e és 18-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzés

Az áprilisban megszokottnál hűvösebb időre és csapadékra is számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 5-e és 18-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban ezen a héten hidegebb lesz, mint ilyenkor általában, szerdától péntekig nappal mindössze 4-7 Celsius-fokos csúcshőmérsékletre kell számítani, éjszaka pedig mínusz 5, mínusz 3 fokig hűl a levegő. Ezt követően valamelyest felmelegszik az idő, 10-e és 12-e között a nappali maximumok 12-14 fok körül alakulnak, éjszaka fagypont körüli értékek várhatók. A jövő hét folyamán is marad a hűvös idő, 11-13 fokos átlagos nappali csúcsértékekkel és 1-3 fok körüli minimumokkal. Április 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én kiterjedt területeken lehet csapadékra számítani, a többi napon elszórtan várható gyenge csapadék.

A Bánságban és a Körösök vidékén is lehűl az idő a hét elején, 7-e és 9-e között nappal legtöbb 7-10 fok lehet, éjszaka pedig mínusz 3 fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála. 10-étől itt is enyhe felmelegedés várható, nappal 14-16 fok, éjszaka 2-4 fok lesz. Ehhez hasonló értékek várhatók jövő héten is, amikor a nappali csúcshőmérséklet 13-15, az éjszakai 3-5 fok körül alakul. Jelentősebb mennyiségű esőt április 6-ára és 7-ére, majd a 12-e és 14-e közötti napokra jósolnak.

A hegyekben is fokozatosan lehűl az idő, szerdától mínusz 5 és mínusz 2 fok körüli nappali csúcsértékek várhatók, éjszaka mínusz 10, mínusz 8 fokig csökken a hőmérséklet. Április 10-étől valamelyest felmelegszik az idő, de így is hűvösebb lesz, mint ilyenkor általában, 2-5 fokos átlagos nappali csúcsértékekkel és mínusz 4, mínusz 2 fok körüli minimumokkal. Kevés csapadék várható, jobbára hó formájában, főleg április 6-a és 9-e között, majd 12-e után.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: