Az ország egész területén esős idő lesz csütörtök estig

Hegyvidéken felerősödik a szél

Esőzések várhatók az ország egész területén, Olténiában és a hegyvidéken pedig felerősödik a szél – tájékoztatott szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A sárga kódú előrejelzés szerint csütörtökön 10 óráig a hegyvidéken erős lesz a szél, 60-80 km/h-s sebességgel fog fújni, a hegygerinceken, különösen a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban a széllökések átmenetileg meghaladják a 90-100 km/h-t. Olténiában időközönként a széllökések a 60-65 km/h-t is elérhetik, különösen napközben.

Helyi és átmeneti szélerősödések az ország többi részén is előfordulhatnak, a szél eléri a 45-55 kilométeres óránkénti sebességet. Csütörtök folyamán a magas hegyvidéki területeken tovább erősödik a szél. Az ország keleti és délkeleti részén 65-70 km/h-t meghaladó széllökésekre kell számítani – derül ki a meteorológusok közleményéből.

Ugyanakkor csütörtökön 23 óráig a domb- és hegyvidéken, az ország északi és középső régióiban, valamint helyenként nyugaton is felkészülhetünk esőre, viharokra. Záporok is várhatóak, a csapadék mennyisége helyenként meghaladja a 15-20 litert négyzetméterenként, hegyvidéken pedig akár a 30-40 litert négyzetméterenként.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: