Belső iránytű a migránskérdésről

Sajgó Szabolcs – Két kultúra találkozása Európában: kereszténység és iszlám

A migráns megnevezéshez számos érzést kapcsolunk. Ezek alapja amit hallottunk, olvastunk a napjainkban aktuális bevándorlásról. Nézeteink kiegészítésre, tisztázásra, félelmeink csillapításra szorulhatnak. Aki így érzi, annak ajánlja a Belső Iránytű előadássorozat szervezője a november 10-én, pénteken 19 órától a Szent István plébánián sorra kerülő előadást, melynek címe: Két kultúra találkozása Európában: kereszténység és iszlám.

iranytu_kisujsag_coverA Háló Egyesülettel közös eseményre a meghívott Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, aki a budapesti Párbeszéd Háza igazgatója, a rend tagjaként feladatának tartja a közjó ügyének előremozdítását, a menekülteket segítését. Így fogalmaz: „Sokakat faggat a jelen helyzet. Hírek jönnek sűrűn migránsok elkövette, elfogadhatatlan szörnyűségekről, és ugyanakkor buzdító pápai üzenetek migránsok befogadására. Mi történik? Ki a hülye? Sokan várnak válaszra, ami segíthet a kegyetlen káoszban.”

Sajgó Szabolcs közelről ismeri a menekültek helyzetét, egy iraki látogatása után ezt írta le: „Egy ház konyhájában állva, ahol nem sokkal korábban egy családot ebéd közben bomba robbantott szó szerint darabokra, megerősödtem abban, hogy segítenünk kell mindazoknak, akik a rettenet elől menekülnek.” Az emberséges hozzáállás fontos, a kontrollálatlan beáramlás elfogadhatatlan – hangsúlyozza a jezsuita szerzetes, az érdeklődőknek lehetőséget nyújtva, hogy az arctalan migránsok mögött meglássuk az embereket.

Kérem ossza meg ismerőseivel: