Bemutatóval nyitotta a beltéri előadások sorát a Figura

Szeptemberben mind a négy játékteret kihasználja a gyergyószentmiklósi színház

Gianina Cărbunariu, kortárs román drámaíró és rendező Stop the Tempo! című darabját mutatta be a Figura társulata. A Faragó Zénó által színpadra álmodott előadás bemutatójára szeptember 3-án 19 órától került sor a nagyteremben.

A Stop the Tempo! cselekménye a kötelező trendiség nyomása és elvárásai alatt kiégett három huszonéves fiatal véletlen találkozásából bontakozik ki.

Az elidegenedésnek és az egymás iránti közönynek melegágyat adó fogyasztói társadalom, a folyamatos és kényszerű pörgés ellen szállnak harcba, amikor a legnagyobb dübörgésben – a szó valamennyi értelmében – kiütik a biztosítékot. Egymásratalálásuk, a köztük szövődő kötelék, a közös cél messze több, mint az addig tapasztalt emberi kapcsolataik. De elégségesek-e akcióik ahhoz, hogy elégtételt vegyenek az életkörülményeiket uraló társadalmon? Mennyit ér az egyénileg megélt szabadság-érzet?

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap és Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Stop the Tempo!_próbafotó2

Szeptemberben mind a négy játékteret kihasználja a gyergyószentmiklósi színház, a nagyteremben, stúdióban, valamint a két szabadtéri színpadon is láthatnak előadást az érdeklődők. Szeptember 18-án a Szín-kron Csoport mutatja be Kávéházi történetek című előadását Kolozsi Borsos Gábor vezetésével. A Magyar Dráma napja alkalmából, szeptember 21-én Örkény István tragikomédiáját, a Tótékat tűzik műsorra. Tamás Boglár egyéni előadása, a Persze szeptember 25-én közönségtalálkozóval zárul a Belső Iránytű szervezésében.

A bemutatóra a jegyek ára egységesen 30 lej, következő előadásokra 20 lej, egyetemistáknak, nyugdíjasoknak és csoportoknak (min. 10 fő) 15 lej, diákoknak 5 lej. Jegyek vásárolhatók munkanapokon 15 és 19 óra között az előtérben található jegypénztárban vagy online a színház honlapján, illetve a www.biletmaster.ro oldalon.

A szeptemberi előadásokra már érvényes a 2020/2021-es évadtól meghirdetett Figura Klubkártya. Az 1000 lej értékű támogatói bérlet 2 személy számára biztosít belépést a Figura által szervezett, az évadban esedékes valamennyi előadásra és eseményre. A Klubkártya megvásárlásáról és használatáról további információk elérhetők az org@figura.ro e-mail címen vagy a 0752-227.011-es telefonszámon.


A Figura Stúdió Színház közleménye


figura_program

Kérem ossza meg ismerőseivel: