Bőséges csapadékra számíthatunk a következő két hétben is

Meteorológiai előrejelzés a június 22-e és július 5-e közötti időszakra

Bőséges csapadékra számíthatunk a következő két hétben is, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) június 22-e és július 5-e közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.

Erdélyben az első napokban fokozatos felmelegedés lesz, a nappali hőmérsékletek a kezdeti 24-25 Celsius-fokról hónap végére 28 fok köré emelkednek, majd a jelzett intervallum végére ismét 24 fokra süllyednek. Az éjszakai hőmérsékletek gyakorlatilag nem változnak, végig 12 és 14 Celsius fok között ingadoznak. Az első két napban több csapadék várható, majd néhány napos szünet után, 25-ét követően ismét visszatérnek a napi esők.

A Bánságban és a Körösök vidékén a 22-25 fokos nappali hőmérsékletek hét végéra 30 fok köré emelkednek, majd a következő hét végére 25 Celsius-fokra süllyednek ismét, éjszaka 14-16 fok lesz. Csapadék a június 22-24, illetve a 26-a utáni időszakban várható.

Máramarosban az első napokban fokozatos felmelegedés lesz, a hőmérséklet a legmelegebb nappali órákban a kezdeti 23-25 Celsius-fokról hónap végére 28 fok köré emelkedik, majd a jelzett intervallum végére ismét 24 fokra süllyed. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek 12 és 13 Celsius fok között ingadoznak. Csapadék lesz az intervallum elején, majd június 25-e után.

Hegyvidéken a sokévi átlagnak megfelelően nappal 16-18, éjszaka 8-9 Celsius-fok, a hónap végén egy-két fokkal több várható. Kiadós csapadék az egész időszak alatt, bármikor előfordulhat.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: