Családi előadást mutat be a Figura

A színház a magyar kultúra napját is megünnepli

Lázár Ervin meséi nyomán viszi színpadra Dávid A. Péter A Négyszögletű Kerek Erdő című gyermekelőadást. A bemutatóra január 17-én kerül sor délután 5 órától a Figura Stúdió Színház nagytermében. A premier alkalmával Tompa Klára, marosvásárhelyi színésznő költséges gyógykezelésére és műtétjére gyűjt a gyergyószentmiklósi társulat.

Lázár Ervin meséi örökérvényűek, széles korosztályt fognak át; ugyanúgy tanulhatnak belőle a felnőttek is, mint a legapróbbak. Ugye mindenki azt hiszi, hogy az oroszlánok félelmetesek, a lovak nem kékek, a nyulak jól tudnak szaladni, a macskák bájosak, a fenyőfák földhöz ragadtak, az erdő őrei mindig az állatok érdekében cselekszenek, a szörnyetegek gonoszak, és mindenki tudja, hogy mikor mit kell mondani? A négyszögesített Kerek Erdő lakói bizony nem felelnek meg ezeknek az elvárásoknak, nem mindennapi tulajdonságaikat elfogadva mégis békében élnek a majdnem mindent tudó Mikkamakka védnöksége alatt. „Sohasem kötök nyakkendőt. Sőt a cipőmet sem tisztítom, csak hetente egyszer. Ezek felesleges dolgok. Külsőségek. A szív az első… Értitek? A szív!” (Lázár Ervin)

Jakab Lóránt_Négyszögletű_6

A zenés, családi előadás díszlete újrahasznosítással készült, Ferenczi Zoltán díszlettervező ötlete alapján műanyagpalackok, illetve hulladék-kábelek kerültek felhasználásra. A bemutató a jegypénztárból kiváltott ingyenes helyjeggyel tekinthető meg, a jegyek árát, illetve a Tompa Klára számára felajánlott további adományokat az előtérben kihelyezett gyűjtődobozba fogadja a társulat.

Az előadás a Bethlen Gábor Alap (BGA) támogatásával jött létre.

*     *     *

A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központtal karöltve ünnepli meg a színház a magyar kultúra napját, három programmal is készülnek az érdeklődőknek. Január 21-én a délelőtti órákban kerül sor A Négyszögletű Kerek Erdőre a gyermekbérlet részeként, január 22-én este 7 órától a Tótékat, január 23-án este 7 órától a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes Tiszta című táncelőadását láthatják a nézők Juhász Zsolt koreográfus rendezésében.

„Táncszínházi – néptánc-színházi előadásunk a ’tiszta’ melléknév megannyi árnyalatát, virulens színeit szeretné megmutatni közönségének. Esetünkben fontos szerepet kap majd a mozdulat tisztasága (fegyelme), lehet az autentikus, múltba hajló, vagy jelent, jövőt idéző. Nem csupán a „mit”, a „hogyan” is fontos számunkra tehát, példát szeretnénk mutatni majd ’tisztaságból’, a tánc terápiás, tisztító erejéből!” – írják az alkotók.

Az előadásokra jegyek kaphatóak a színház jegypénztárában hétköznaponként 15 és 19 óra között, valamint előadások előtt fél órával. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro.

Kérem ossza meg ismerőseivel: