Csendes megemlékezés Gyergyószentmiklóson

A trianoni békediktátum aláírásának centenáriuma

Voltunk, vagyunk, leszünk!

A trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából június 4-én, csütörtökön a járványügyi szabályok betartása mellett csendes megemlékezést tartunk Gyergyószentmiklóson. Az Erdélyi Magyar Szövetség, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács szervezésében a római katolikus temetőben lévő világháborús emlékműnél a 17 óra 30 perckor kezdődő megemlékező előadás keretében helyezzük el a tisztelet és emlékezés virágait.

Kérjük városunk lakosságát, hogy az ekkor felcsendülő harangszóval egyidőben otthonaikban gyújtsanak gyertyát annak emlékére, hogy 1920. június 4-én 16 óra 32 perckor írták alá a versailles-i Nagy-Trianon Palotában az I. világháborút lezáró békediktátumot, melynek értelmében az akkori Magyarország elvesztette területének közel kétharmadát, míg lakosságszáma kevesebb mint felére csökkent.

Méltóságteljes megemlékezést, erős hitet a magyar megmaradásban!
Isten áldja nemzetünket!

Nagy Zoltán polgármester


Gyergyószentmiklóson 17:30 órakor a római katolikus temetőben koszorúelhelyezésre kerül sor. Az EMSZ, az EMNT és az SZNT vezetői arra kérik az emlékezni vágyókat és mindazokat, akik szintén szeretnék elhelyezni az emlékezés virágait, hogy azt a vonatkozó szabályok betartása mellett, önálló csoportokban tegyék meg. Ugyanekkor templomaink harangjai is megszólalnak, megemlékezvén a trianoni békediktátum száz éves évfordulójáról.


 

Kérem ossza meg ismerőseivel: