Csütörtök este kihirdetik a veszélyhelyzetet

Az összes szükséges intézkedést az Országos Vészhelyzeti Bizottság fogadja el

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság csütörtök este kihirdeti a veszélyhelyzetet – erősítette meg Ludovic Orban miniszterelnök.

A csütörtöki kormányülés kezdetén Ludovic Orban közölte: az Országos Vészhelyzeti Bizottság kihirdeti a veszélyhelyzetet, amelyet a koronavírus-járvány indokol. A testület az emberek élete és egészsége védelmében olyan intézkedéseket hoz meg, amelyek kötelező érvényűek lesznek – tette hozzá a miniszterelnök.

A miniszterelnök azt mondta: ‘semmi nem akadályozza meg’, hogy minden intézkedést meghozzanak, hogy továbbra is megfeleljenek a járvány által okozott kihívásoknak.

Az összes szükséges intézkedést az Országos Vészhelyzeti Bizottság fogadja el, és az illetékes szakhatóságok vonatkozó jelentéseivel támasztják alá – magyarázta Orban, aki felsorolta a szabályozandó területeket.

“Ezek a tömegközlekedés forgalmának szabályai, az üzletek és más kereskedelmi felületek üzemeltetésére vonatkozó szabályok, a szállodák üzemeltetésére vonatkozó szabályok, a fodrászatok és szépségszalonok tevékenységének szabályozása (…), azaz minden olyan terület, ahol megszüntették a korlátozásokat, és ahol szabályozásra van szükség az állampolgárok egészségének védelmében”- mondta Orban.

A továbbiakban is legyenek ugyanolyan felelősségteljesek, ‘mint eddig’, és tartsák be a hatóságok által foganatosított intézkedéseket a veszélyhelyzetre való áttérést követően is, üzente Ludovic Orban miniszterelnök a lakosságnak.

A veszélyhelyzet a május 15-én érvényét vesztő szükségállapotot váltja fel.


 

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: